Bitcoin Bitti! Finans Devleri Bu Altcoin İçin Geliyor!

Spot Bitcoin ETF başvurularının son dönemdeki başarısı finans devleri arasında heyecan yarattı. Şimdi ise dikkatlerini lider altcoin olan Ethereum’a çeviriyorlar. Volatility Shares, Bitwise, Roundhill, VanEck, Proshares ve Grayscale dahil olmak üzere altı önde gelen şirket, daha geniş kripto topluluğu içinde iyimserliği artıran bir hareketle, Ethereum vadeli borsa yatırım fonları (ETF’ler) için yakın zamanda başvuruda bulundu. Bu önemli adım, dünyanın en büyük ikinci kripto para birimine olan ilginin arttığını gösteriyor. Finans devlerinin kripto varlıkların geleceğine olan güvenini yansıtıyor. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bu çığır açan başvuruları değerlendirmekte. Bu sırada, piyasa uzmanları gelişmeleri yakından izliyor. Bu ETF’lerin kripto piyasasının dinamikleri üzerinde yaratabileceği potansiyel etkiyi vurguluyor. İşte detaylar…

Lider altcoin, son zamanlarda dikkat çekiyor

Volatility Shares’in 2x Bitcoin Strategy ETF’sinin (BITX) kazandığı ivme, şirketi ileriye doğru bir adım atmaya teşvik etti. Önerilen Ether Strategy ETF, doğrudan Ethereum tutmak yerine Chicago Mercantile Exchange’de (CME) işlem gören nakit uzlaşmalı Ether Vadeli İşlem sözleşmelerine yatırım yapacak. Bu yeni dosyalama, 28 Temmuz’daki SEC dosyasında bildirildiği üzere, S&P CME Bitcoin Futures Daily Roll Index’in günlük aşırı getirisinin iki katına karşılık gelmeyi hedefliyor. Bloomberg’de kıdemli bir ETF analisti olan Eric Balchunas, Twitter’da görüşlerini paylaştı. Balchunas, aşağıdaki ifadeleri kullandı:

 SEC’in bazı yeni Ethereum dosyalamalarını geri çekmesi ilginç. Ancak VolShares (her şeye rağmen) 2 kat Bitcoin Vadeli İşlem ETF’si çıkardı. Bu yüzden belki de zamanın doğru olduğundan emin hissediyorlar.

ETH fiyatı olumlu hareket ediyor

Kriptokoin.com verilerine göre Ethereum bazı olumlu gelişmeler kaydetti. Hafta başında satış baskısıyla karşılaşmasına rağmen Ethereum (ETH) fiyatı toparlanarak son 24 saat içinde yüzde 2’den fazla değer kazandı. Yazım saati itibariyle altcoin, 225 milyar dolarlık piyasa değeriyle 1.860 dolardan işlem görüyor. Ethereum’un son dönemdeki fiyat volatilitesi opsiyon piyasasına da yansıdı. Kripto veri sağlayıcısı Amberdata’ya göre, 180 gün içinde sona eren alım ve satım opsiyonlarının zımni volatiliteleri arasındaki farkı ölçen Ethereum için altı aylık alım-satım çarpıklığı, 15 Haziran’dan bu yana en düşük noktasına ulaştı.

0,91 değeriyle negatif çarpıklık, satım opsiyonlarının tercih edildiğini gösteriyor ve yatırımcılar arasında düşüş eğilimine işaret ediyor. Satım opsiyonları, alıcıya dayanak varlığı belirli bir tarihte veya öncesinde önceden belirli bir fiyattan satma hakkı verir, ancak yükümlülüğü vermez. Opsiyon piyasasındaki bu olumsuz eğilime rağmen, Ethereum vadeli işlem ETF’leri için başvuran büyük finans şirketlerinin artan ilgisi, kritik. Altcoinin uzun vadeli potansiyeline olan güçlü inancı göstermektedir. Düzenleyici kurumlar bu başvuruları incelerken, daha geniş kripto topluluğu Ethereum’un beklentileri ve kripto varlık yatırımlarının gelişen manzarası konusunda iyimserliğini koruyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1