“Bitcoin Birkaç Saate Patlayacak” Analist Uyarıyor!

Ağ tıkanıklığıyla zor zamanlar geçiren Bitcoin, önümüzdeki birkaç saat içinde yön tayin edebilir. Teknik analist Eylem Cülcüloğlu, mevcut BTC grafiğinde şekillenen alçalan üçgenin saatler içinde kararını vermesini bekliyor.

“Dananın kuyruğu birkaç saate kopar”

X üzerinde 270 bin takipçisi bulanan Eylem Cülcüloğlu, mevcut Bitcoin grafiğindeki alçalan üçgen formasyonuna dikkat çekiyor. Analizlerine göre Bitcoin fiyatı üçgenin içinde sıkışmaya başladı. Teknik olarak bu durum fiyatın kısa süre sonra aşağı veya yukarı yönde yön tayin edeceği anlamına gelir. Kripto yatırımcılarını uyaran Cülcüloğlu, önümüzdeki saatlerin Bitcoin için oldukça kritik olacağını söylüyor:

Alçalan üçgen oluştu ve iyice üçgenin içinde darlaştı. Dananın kuyruğu birkaç saate kopar. Ben aşağı patlar diyorum. Herkesin kendi parası kendi kararı.

Bitcoin sert düşebilir!

Cülcüloğlu’na göre, Bitcoin söz konusu formasyondan aşağı yöne ivme kazanacak. BTC fiyatı şu anda günün büyük bir bölümünde sıkışıp kaldığı 25,600 dolar bölgesine işlem görüyor. Potansiyel bir düşüş senaryosunda en yakın destekleri 24.800 – 25.200 dolar bölgesinde.

Bu arada, analist bir diğer paylaşımda düşüş beklediğini bir kez daha vurguladı. Lider kripto, fiyat hareketleri yanı sıra ağ açısından da olumsuz bir günü tecrübe ediyor.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, şu anda Bitcoin ağında 500.000’den fazla işlem onay için sıra bekliyor. Günü 25,600 dolar bölgesine yatay hareketlerle geçiren lider kripto, önümüzdeki saatlerde alçalan üçgen formasyonun içinden gidişatını netleştirecek.

Bitcoin madencileri zor zamanlar geçiriyor: Satış baskı tetikleyebilirler

Başka bir yerde, CryptoQuant analisti Mignolet, Bitcoin madencilerinin karşılaştığı en büyük zorluklardan birinin maliyet baskıları olduğunu iddia etti. İddia, Bitcoin’in madenci pozisyon endeksinin (MPI) analizine dayanıyor. Aynı metrik, madencilerin maliyet baskıları açısından karşı karşıya kaldıkları baskı seviyesini belirtmek için kullanılmaktadır.

Madenci gelirindeki artış son zamanlarda gözlemlenen aktiviteyi yansıtıyor. Bitcoin’in fiyat hareketi düşüyor, ancak hala çok fazla aktivite yaşanıyor. Yukarıdaki gözleme rağmen madencilerin karşı karşıya olduğu baskı bazı metriklerde hala açıktı.

En iyi örneklerden biri, Ağustos ayının son haftasından bu yana bir miktar olumsuzluk kaydeden Bitcoin’in madenci rezervi metriğidir. Ayrıca, madenci rezerv çıkışlarının Eylül ayının başında sabitlendiğini de belirtmekte fayda var.

Düşük Bitcoin madenci akışlarını mevcut belirsizlikle açıklayabiliriz. Özellikle madencilik gelirleri de yavaşlıyor, dolayısıyla madenci girişi de azalıyor. Öte yandan madenciler, özellikle Bitcoin’in son dönemdeki düşüşünden sonra potansiyel yükseliş konusunda hala iyimser. Dolayısıyla gelecekte daha fazla kar getirecek daha yüksek fiyatların olacağı beklentisi içindeler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1