Bitcoin Başvuruları İçin Dönüm Noktası: SEC-Grayscale Davası Kartları Yeniden Dağıtacak!

ABD’li yatırım firması Grayscale ile SEC arasındaki spot Bitcoin ETF üzerine devam eden davadan çıkacak sonucun ETF cephesinde dengeleri değiştirebileceğini düşünüyor.

Grayscale uzun bir süredir müşterilerine legal yoldan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) sunmanın yollarını arıyor. Kurum her ne kadar onay almak için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) fonunun spot Bitcoin ETF‘e dönüştürülmesi için defalarca başvursa da bu talebi kabul görmedi.

Nihayetinde SEC’ye karşı dava başlatan Grayscale, vadeli Bitcoin yatırım fonu ile spot arasında hiçbir fark olmadığını savunmuştu. Söz konusu davadan yakın zamanda çıkacak bir sonucun bundan sonraki ETF’ler için bir emsal olacağı tahmin ediliyor.

Grayscale spot ETF’in haklılığını savunsa da SEC’nin bu konudaki tutumu şimdiye kadar net oldu. Düzenleyici kurum bugüne dek bir tane bile spot Bitcoin ETF’ini onaylamadı. Davada sona doğru yaklaşılırken konu hakkında yorumda bulunan danışmanlık firması The ETF Store’un başkanı Nathan Geraci, çıkacak kararın önemini hatırlattı.

Grayscale’in davayı kazanması durumunda, sırada bekleyen BlackRock ve Fidelity’nin ETF’leri içinde büyük bir şans anlamına geleceğini vurgulayan Geraci, aksi halde bütün kozların SEC’nin eline geçeceğini savundu.

Geraci’ye göre SEC, Grayscale’e karşı bir zafer kazanırsa ve spot Bitcoin ETF’inin kripto para piyasası için uygun olmadığını kanıtlarsa sırada bekleyen ETF’leri de zorlu bir sınav bekliyor olabilir:

Bu senaryoda SEC, spot bitcoin ETF’lerini reddetmeye devam etmek için çok daha fazla korumaya sahip olacaktır. Bu davanın sonucunu öğrenene kadar neden bir spot bitcoin ETF’sini onaylasınlar ki? Bence bunu yapmak için hiçbir neden yok.

source site-9