Bitcoin Ağında 550 Bin İşlem Bekliyor! Tıkanıklığın Nedeni Ne? Borsalar Çekimleri Durduracak Mı?

Bitcoin ağı bir kez daha büyük bir tıkanıklıkla mücadele ediyor. Veri analiz şirketlerinden elde edilen verilere göre haber saatimiz itibariyle ağda onaylanması beklenen 550 binden fazla işlem var.

Bitcoin ağında yaşanan bu durum bir ilk değil. Benzer bir tablo BRC-20 tokenlerin popülaritesinin arttığı Mayıs 2023’te yaşanmış ve Binance ağ tıkanıklığı nedeniyle 8 Mayıs’ta Bitccoin çekimlerini askıya almıştı. Şu anki tıkanıklığından da benzer bir nedenden kaynaklandığı düşünülüyor.

BRC-20 tokenleri Ordinals adı verilen ve kullanıcıların veri depolama ve alışverişi için bir format olan JSON kullanarak Bitcoin ağına veri yazmalarını sağlayan bir protokol kullanıyor. Basitçe anlatmak gerekirse, BRC-20 tokenleri aslında Bitcoin’in en küçük birimi olan Satoshi’lerden başka bir şey değil. Yalnızca bu Satoshi’lere Ordinals protokolü kullanılarak ekstra veriler ilişkilendiriliyor.

Bitcoin madencileri ağdaki bu talebi karşılamakta zorlanırken, blok süreleri 10,9 dakikaya yükseldi. Bu sırada işlem ücretlerinde de artış yaşandı.

Bitcoin ağında yaşanan bu tıkanıklık nedeniyle BTC ile yapılan işlemlerde önemli bir gecikme yaşanırken, BTC’ye olan güvene zarar veriyor.

Onaylanmamış işlemlerdeki bu artış ve tıkalı bloklar borsaların yeniden Bitcoin çekimlerini askıya almasına neden olabilir. Bu durumda kullanıcıların daha ucuz işlem ücretleri sunan altcoin ağlarına yönelmesi bekleniyor.

*Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4