Binance’de Şok Ayrılık: Asya-Pasifik Başkanı İstifa Etti! Nedeni Davalar Mı?

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Asya-Pasifik başkanı Leon Foong, görevinden istifa etti.

Bloomberg 31 Ağustos günü yayınlanan ve konuya aşina kaynaklara dayandırılan haberde, Binance’in Asya-Pasifik başkanı Leon Foong‘un istifa ettiği bildirildi. Foong, Binance’in Güney Kore, Tayland ve Japonya gibi pazarlara açılmasına öncülük etmişti. Sunulan haberde Foong’un Binance’e ne zaman dahil olduğu ve ne zaman işinden ayrıldığının belirsizliğini koruduğuna yer verildi.

Bununla birlikte Foong’un sosyal medya hesaplarındaki sessiz tavrı ve LinkedIn profilini kapatmış olması dikkat çeken noktalar arasında yer aldı. Ortaya atılan iddialara göre Foong, Binance’e karşı açılan davalar ve regülatif baskılar sonucunda istifa kararı aldı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), haziran ayının başında Binance’e kayıt dışı menkul kıymet satışı dahil olmak üzere birkaç farklı suçtan dava açmıştı.

Binance, ABD ve Avrupa tarafında artan regülatif baskıların ardından özellikle Asya-Pasifik bölgesinde büyümeye ve pazar payını artırmaya başlamıştı. Hong Kong’un kripto para şirketlerine kucak açmasıyla birlikte Binance’in bölge üzerindeki operasyonları da Foong aracılığıyla hızlanmıştı.

Analistler gelen bu istifa haberinin Binance’in Asya-Pasifik faaliyetlerini zor duruma sokabileceğini ifade etti. Foong’un borsadan neden ayrıldığına dair ise bir ayrıntı paylaşılmadı.

Binance’in yönetici krizi daha önceye dayanıyor. Geçtiğimiz ayın başında Binance Baş Hukuk Danışmanı Han Ng, Baş Stratejist Patrick Hillmann ve Uyumluluk Birimi Başkan Yardımcısı Steven Christie istifasını sunmuştu.

source site-9