Binance Yeni Ortağını Duyurdu: Bu Coin İçin Müjde!

ABD’de zor zamanlar geçiren Binance, geçtiğimiz aylarda tamamen kripto odaklı bir borsa olma yolunda dolar ile bağlantısını kesme kararı aldı. Lider borsa şimdi bankacılık alternatifi olarak yeni bir platform ile çalışıyor. USDT, ödemelerin merkezinde yer alacak…

Binance.US, yeni bankacılık alternatifini tanıttı

Binance’in ABD kolu Binance.US, bankacılık bağlarını kestikten sonra MoonPay ile yeni bir ortaklık başlattı. İşbirliği ABD dolarını yeniden canlandırmada etkin bir rol oynuyor. MoonPay, kullanıcıların USD ile ABD dolarına sabitlenmiş stablecoin Tether’i satın almasına olanak tanıyacak.

Yeni ortaklık, Binance.US’in bankacılık ortaklarıyla yaşadığı sorun nedeniyle borsadaki fiat mevduatlarının 9 Haziran itibarıyla durdurulmasının ardından geldi. 22 Ağustos’ta Binance, USDT’nin tüm işlemler için yeni “temel kripto para” olarak benimsendiğini duyurdu. Ayrıca, MoonPay ile ortaklığının kullanıcılara ABD doları cinsinden işlem yapma yolu sağladığını bildirdi.

Son ortaklık ile birlikte MoonPay, Binance’in Haziran ayında ABD doları mevduatlarını askıya almasının ardından Binance.US müşterilerinin doları kriptoya dönüştürmesine izin veriyor. USDT, ödemelerin merkezinde yer alacak…

Binance.US müşterileri artık dolarları USDT ile değiştirebilecekler

Bloomberg’in bildirdiği üzere, Binance.US kullanıcıları artık banka kartlarını, kredi kartlarını, Apple Pay’i veya Google Pay’i kullanarak USDT satın alabilecekler. Ardından bunu istedikleri kripto para birimine çevirme özgürlüğüne sahip olacaklar. MoonPay e-postayla yaptığı açıklamada, şunlara yer verdi:

Binance.US kullanıcılarıyla ilgili olarak, kripto satın almak, kripto paralarını fiat paraya dönüştürmek ve ABD banka hesaplarına yatırmak isteyen kullanıcılara bir hizmet sağlıyoruz.

Binance, ABD’de bankacılık ortaklarını kaybetti

Binance.US, SEC’in kayıt dışı bir menkul kıymet borsası işlettiği iddiaları üzerine açtığı davanın ardından çeşitli bankacılık ortaklarıyla bağlarını kaybetti. Bundan hemen sonra dolar mevduatlarını askıya almak zorunda kaldı. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Binance o zamanlar SEC hakkında sert açıklamalara yer vermişti.

CoinGecko verilerine göre Binance’in 24 saatlik işlem hacmi şu anda yaklaşık 10,5 milyon dolar. Coinbase’in yaklaşık 1,15 milyar doları ve Kraken’in 500 milyon doları var. Ancak Binance.US yalnızca ABD’de faaliyet gösterirken diğer ikisi dünya çapında ticaret yapıyor.

Binance.US, işlem hacmi açısından en büyük kripto borsası olan Binance’ten bağımsız olduğunu iddia ediyor. Ancak Binance kurucusu Changpeng “CZ” Zhao aynı zamanda Binance.US’un başkanlığını da yapıyor. Zhao, artan düzenleyici inceleme sonrasında ABD şubesini kapatmaya yaklaşmıştı.

BNB serbest düşüşte

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere, haftalardır Fud haberlerinin merkezinde yer alan Binance ve BNB, ciddi ölçüde gerileme yaşadı. Özellikle, BNB fiyatı kritik 210 dolar desteğini kırmak üzere. Son iddialar, Binance borsasının BNB fiyatını desteklemek için Bitcoin (BTC) sattığını öne sürüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1