Binance.US’den Dolar Krizine Yeni Çözüm: Önemli Ortaklık Duyuruldu!

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ABD iştiraki Binance.US, ödeme hizmetleri sağlayıcısı MoonPay ile anlaştığını duyurdu.

Binance.US 23 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, mobil uygulama üzerinden kripto para alım-satımını daha hızlı ve kolay bir hale getirmek için MoonPay ile iş birliği kurduğunu açıkladı.

Binance.US, MoonPay aracılığıyla yeni dolar rampasının uygulamaya sorunsuz bir şekilde entegre edildiği belirtti. Bu özellik sayesinde kullanıcıların artık banka kartı, kredi kartı, Apple ve Google Pay gibi yöntemler aracılığıyla dolara sabitlenmiş bir stablecoin olan Tether’i (USDT) satın alabileceği ifade edildi.

Borsa ayrıca kullanıcıların MoonPay aracılığıyla aldığı Tether’i Binance.US’te bulunan 150’den fazla kripto para biriminin alım satımında kullanabileceklerinin altını çizdi. MoonPay’in Louisiana dışındaki tüm eyaletlerde kullanılabilir olduğu vurgulandı.

Bir MoonPay sözcüsü konu hakkında basına verdiği demeçte, Binance.US kullanıcılarına itibari para birimlerini kripto para ekosistemine ekleme ve çıkarma yönünde hizmet verdiklerini söyledi. Sözcü, şirketin titiz kullanıcı tanıma (KYC) prosedürlerine sahip olduğunun altını çizdi.

Neler yaşanmıştı?

Binance.US, regülatörler ile yaşadığı sorunlar doğrultusunda ülkedeki bankacılık ortaklarını kaybetmiş ve dolar cinsinden para yatırma işlemlerini durdurmuştu. Ardından piyasa yapıcıların da çekilmesi üzerinde Binance.US daha büyük sorunlar yaşamış ve bu doğrultuda borsa üzerinde yer alan Bitcoin ve kripto paraların fiyatı global piyasaya göre değişkenlik göstermişti.

Binance.US bu durumun üzerine Bitcoin dahil 9 kripto paranın dolar paritesi için delist kararı aldığını duyurmuştu.

Yaklaşık 2 aydır para yatırma ve çekme işlemlerindeki çeşitli sorunlar yaşanan Binance, geçtiğimiz hafta da uzun bir süredir beraber yol yürüdüğü ödeme hizmetleri ortağı Checkout.com tarafından terk edilmişti.

source site-9