Binance, USDC Satıp Bu 2 Kripto Paradan Aldı!

Kripto para borsası Binance, en son rezerv kanıtı (PoR) raporunu kısa süre önce açıkladı. Bu rapor, kripto varlıklarında şeffaflığı ve güveni artırmak için tasarlanmakta. Ancak, bu raporda ilginç gelişmeler dikkat çekti. Özellikle de borsanın ticari işlemleri…

Binance raporu USDC satışını gözler önüne serdi

En büyük kripto para, rezervini açığa çıkaran PoR rezervini açıkladı.  Bununla birlikte, dikkatler borsanın USD Coin (USDC) rezervlerine ve Silvergate çöküşü sırasındaki faaliyetlerine çevrildi. Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinde hararetli tartışmalara yol açtı. Kısa süre önce açıklanan rezerv denetimi, oldukça kritikti. Zira Binance’in hem kripto para hem de nakitten oluşan sağlam bir rezerv tuttuğuna işaret etti. Ayrıca kullanıcı fonları için geniş bir teminat sağladığını gösteriyor.

 Etkileyici bir şekilde, Binance’in net bakiyelerinin müşterilerinin net bakiyelerine oranı, tüm varlıkları genelinde yüzde 100’ü aşmaktadır.  Yani genel olarak rapor Binance için olumlu bir mali tablo çiziyor. Ancak, Silvergate olayının ardından USDC rezervlerinin hareketi dikkat çekti. Stablecoin’in sabitinden ayrılması birincil konuşma konuları oldu. PoR verilerine göre, Binance’in USDC varlıkları 1 Mart’ta 3,4 milyar dolardan 1 Mayıs’ta yalnızca 23,9 milyon dolara düştü. Aralık 2022 ile Haziran 2023 arasında Binance’in rezervlerinin zaman çizelgesini gösteren Binance’ten elde edilen veriler, USDC bakiyesinde önemli değişiklikler olduğunu gösteriyor.

USDC rezervleri Bitcoin ve Ethereum’a kaydı

Müşterilerin USDC’lerinin Binance USD’ye dönüşümü Eylül ayında Binance tarafından dahili olarak başladı. Ancak, bu süre zarfında borsa önemli bir USDC rezervini de korudu. On-chain veriler incelendiğinde, Binance’in 12 Mart’ta Silvergate’in çöküşünden kısa bir süre sonra USDC rezervlerini hızla Bitcoin ve Ether’e kaydırdığı görülmekte. Özellikle, Twitter’da bir on-chain analist olan Aleksandar Djakovic konuyu araştırdı. Binance’in stratejik alımlarını vurguladı. 12 Mart-1 Mayıs tarihleri arasında Binance’in yaklaşık 100.000 BTC ve 550.000 ETH satın aldığı söylenmekte. Bu da toplamda yaklaşık 3,5 milyar dolar ediyor. Ayrıca ilginç bir şekilde USDC rezervlerindeki fazla miktarı yansıtıyor.

Binance borsasının USDC rezervlerine ilişkin açıklama, özellikle Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un şirketin 2. çeyrek kazanç çağrısı sırasında yaptığı bir yorumun ardından büyük ilgi uyandırdı. Armstrong, Binance’in USDC’yi başka bir stablecoin ile değiştirdiğini esprili bir dille ifade etti. Bu da durumla ilgili merakı daha da ateşledi. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi rezerv kanıtı (PoR) raporları, kripto para borsalarının varlıklarını doğrulamak ve halka şeffaflık sağlamak için tercih ettiği bir yöntem olarak ilgi görmeye başladı. Bu eğilim, kripto ekosisteminde şeffaflık çağrılarının artmasına yol açan FTX’in çöküşünden sonra önem kazandı. FTX’in kurucuları Kasım 2022’deki çöküşünden önce borsanın finansal istikrarını savunmalarına rağmen, olay şeffaflığın öneminin altını çizdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-3