Binance.US Eski CEO’su Brooks: “Stablecoinler Doların Küresel Rolünü Güçlendirebilir”

Eski bir düzenleyici görevli ve kripto para yöneticisine göre, stablecoin’ler ABD dolarını küresel finans sisteminde daha önemli hale getirmenin bir yolu olabilir.

Valor Capital Group’un ortaklarından ve Binance.US’in eski CEO’su Brian Brooks, CNBC’ye verdiği bir röportajda stablecoin’lerin yüksek enflasyonlu ülkelerdeki insanların dolar cinsinden ürünlere erişmesine yardımcı olabileceğini söyledi. Bununla birlikte, ABD hükümetinin stabilcoinlerin şeffaflık ve gözetim ile çalışmasına izin veren düzenleyici bir çerçeve oluşturması gerektiğini savundu.

Brooks, “Yüksek enflasyona sahip ülkelerdeki vatandaşlar, parayı kazandıktan sonra paralarını daha güvenli tutmak için dolar cinsinden ürünleri gerçekten güçlü bir şekilde talep ediyorlar” dedi ve ekledi:

“Dolar cinsinden bir banka hesabına sahip olamadığınız birçok ülkede, stablecoin’ler sizin için en iyi çözümdür.”

Trump yönetimi altında ABD Para Birimi Denetçisi olarak da görev yapan Brooks, stablecoin’lerin düzenlenmesinin hem tüketicilere hem de ABD dolarının küresel hakimiyetine fayda sağlayacağını söyledi:

“Eğer ABD hükümeti, doların stablecoin’leri düzenlenmiş bir şekilde desteklemesine izin veren bir çerçeve oluştursaydı, bu talep daha da gelişirdi. Bu, doların küresel olarak benimsenmesi için iyi olurdu, ancak hükümetlerin stablecoin’leri baskı altına almasına izin verdiğimiz sürece, bir tür itme-çekme fenomenine sahip olursunuz ki bu da sorunu yaşatan şeydir.”

Stablecoin’lerin kripto paralar ile ilgili olmadığını, ABD’nin finansal sistemde oynadığı rolle ilgili olduğunu da sözlerine ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4