Binance, Terör Soruşturmasına Destek Verdi: Yakalandılar!

Yeni bir rapora göre Binance, Telegram kanallarındaki etkinlikleri izleyerek IŞİD terör grubunun aranan üyelerinin Tacikistan ve Türkiye’de yakalanmasına yardımcı oldu.

Binance, IŞİD üyelerinin izini Telegram kanallarında sürdü

Lider borsa, araştırma ekibinin sunduğu istihbaratın, IŞİD terör örgütünün Tacikistan ve Türkiye’deki önde gelen ve aranan üyelerinin yakın zaman önce tutuklanmasına yardımcı olduğunu açıkladı. Resmi web sitesinde yaptığı açıklamada, bu grubun çökertilmesi için koordineli bir çalış yürüttüğünü paylaştı. Binance, terör soruşturmasına destek vermek için Tacikistan Ulusal Bankası ve TRM ile işbirliği yaptığını bildirdi.

Binance’in mali suçlar başkanı Tigran Gambaryan, borsasının şüpheli cüzdanların tespit edilmesine yardımcı olduğunu ifade etti. Fortune Magazine ile yaptığı röportajda, terör grubu üyelerinin bağış toplamak için kripto para kullandığını paylaştı. Binance, gizemli cüzdanların ortaya çıkmasında ekibiyle baş rol oynadı…

Aynı zamanda bu istihbarat çalışması, IŞİD teröristlerinin Telegram kanal grubundaki izleme faaliyetlerini de içeriyordu. Binance, güvenlik ve işbirliği alanındaki bu çabalarla terörle mücadelede önemli bir rol üstleniyor.

Türkiye’de yakalandılar

Binance, iddialarını doğrulamak için, IŞİD üyelerinin Türkiye ve Tacikistan’da kamuoyuna duyurulan tutuklanmalarını kapsayan yerel kaynaklara işaret etti. Aynı şekilde Tacikistan Merkez Bankası’nın mali izleme departmanından bir yetkili de iddiaları doğruladı. Gönderide yer alan açıklamaya göre yetkili, istihbaratın “bir süredir hedeflediğimiz önemli ISKP üyelerinin başarılı bir şekilde tutuklanmasına yol açtığını” söyledi. Ayrıca farklı borsalarla işbirliği aradıklarını doğruladı:

Suç faaliyetleriyle mücadele etmek ve bölgede daha güvenli bir siber güvenlik alanı oluşturmak için Binance dahil olmak üzere kripto sektöründeki sektör oyuncularıyla yakın işbirliğimizi sürdürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bu arada, aa.com’un haberine göre, Haziran ayında Türk polisi İstanbul’da şüpheli bir DEAŞ/IŞİD teröristini tutukladı.

Terör finansmanı bu coin üzerinden akıyor

Binance açıklamasında teröristler tarafından kullanılan kripto para biriminden pek fazla bahsetmedi. Fakat, bir Fortune raporu, soruşturmayı bilen kaynakların USDT’nin teröristler arasında popüler seçim olduğunu söylediğini söylüyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, Temmuz tarihli raporlarda USDT kullanımını ortaya çıkarıyor.

Binance, Tigran Gambaryan’ı işe aldıktan sonra 2021’de mali suçlarla mücadele komisyonuna olan bağlılığını artırdığını söyledi. Eski IRS yetkilisi, kriptoyla ilgili mali suçlara ilk odaklananlardan biriydi. O tarihten bu yana şirket, ekibini genişlettiğini ve her yerde hükümet yetkilileriyle işbirliği yaptığını söyledi.

Binance Yatırımı Müjdeledi: Bu Altcoin Uçuşa Geçti!

Gönderide yer aldığı üzere Binance, geçtiğimiz yıl 47.000’den fazla kolluk kuvvetleri talebine yanıt verdiğini açıkladı. Talepler ulus devlet hacklemesinden çocuk istismarı ve terörizme kadar uzanıyordu. Şirket, taleplere üç gün içinde yanıt verdiğini ve geleneksel finans kurumlarından daha hızlı olduğunu söylüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1