Binance, Para Çekme İşlemlerini Sınırlandırdı! Açıklama Geldi

Dev kripto borsası Binance, ödeme işlemcisi sorunlarını gerekçe göstererek Avrupa’da para çekme işlemlerini sınırlandırdı. Borsa, başarısız para çekme işlemlerinin SEPA aracılığıyla geçici olarak askıya alınan euro işlemlerinden kaynaklandığını söyledi. Son gelişmede Binance, SEPA para yatırma ve çekme hizmetinin 25 Eylül’e kadar devam edeceğini açıkladı.

Binance, SEPA transferlerinde sorun olduğunu açıkladı!

Kripto para borsası müşterilerinin Tek Avro Ödemeleri Alanı (SEPA) transferleriyle ilgili sorunlar nedeniyle Avrupa’da itibari para çekme işlemlerinde sorun yaşadığı iddia ediliyor. Binance’in müşteri desteği, 20 Ağustos’ta X’te artık silinmiş bir mesajda, borsanın SEPA aracılığıyla euro para çekme ve yatırma işlemlerini askıya aldığını yazdı.

Mesajda, Binance SEPA transferlerini geri yüklemek için belirli bir zaman çerçevesine sahip olmadığını söyledi. Ayrıca, ödeme sağlayıcısının “artık bu işlemleri destekleyemediğini” ekledi. Binance, “Bunun neden olduğu rahatsızlığı anlıyoruz. Bunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için aktif olarak çalışıyoruz” dedi.

Müşteri yaşadığı sorunu dile getirdi

Açıklama, birkaç gün önce “Binance üzerinden büyük miktarda EUR” satın aldığını iddia eden Avrupa’daki bir Binance kullanıcısına yanıt olarak geldi. İddia sahibi müşteri, Paysafe hesabının kapatılması nedeniyle avroları banka hesabına çekemediğinden ya da Binance’te satamadığından şikayet etti. Bu bağlamda şunları söyledi:

Müşteri desteğine göre, Binance’in yeni bir ödeme sağlayıcısı bulmasını beklemek dışında bu konuda yapabileceğim bir şey yok. Kullanıcıların EUR satın almasına izin verip hemen ardından erişimlerini engellemek, Binance’ten değil dolandırıcı borsalardan bekleyeceğiniz bir şeydir.

Binance

Haber, Binance’in kullanıcılara mevcut euro bankacılık ortağı Paysafe Payment Solutions’ın kripto borsası için desteğini keseceğini bildirmesinden birkaç ay sonra geldi. Binance o dönemde “Kullanıcıların Binance hesaplarına para yatırmak için kullandıkları banka bilgilerini güncellemeleri gerekecek. Ayrıca, bu tarihten sonra SEPA hizmetlerini kullanmaya devam etmek için yeni hüküm ve koşulları kabul etmeleri gerekebilir” dedi.

Binance, işlemlerin 25 Eylül’e kadar devam edeceğini açıkladı

Bu arada Binance, X’teki müşteri destek mesajının “yanlışlıkla gönderildiği” yönünde açıklama yaptı. Bu bağlamda, “SEPA para yatırma ve çekme hizmetinin başlangıçta bildirildiği gibi 25 Eylül’e kadar devam edeceğini” ekledi.

Binance sözcüsü ayrıca, 25 Eylül yaklaşırken “rutin uyumluluk kontrollerinin bir parçası olarak bazı kullanıcılardan zaman zaman daha fazla bilgi istenebileceğini ve bunun da hesaplarının erken kapatılmasına yol açabileceğini” belirtti. Sözcü, Binance’in “SEPA hizmeti sona ermeden önce kullanıcılarımız için alternatifler sunacağını” da sözlerine ekledi.

Kesintiler dev kripto borsası için yeni değil!

Binance’in Avrupa’da son zamanlarda para çekme ile ilgili yaşadığı sorunlar borsa için nadir değil. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Mayıs ayında borsa, bekleyen para çekme işlemlerinde büyük bir yığılma olduğunu gerekçe göstererek Bitcoin para çekme işlemlerini durdurdu. Bundan kısa süre önce Binance, Bitcoin mempool’unun tıkanması nedeniyle ilk para çekme kesintisini yaşadı. Bu kesintide 400.000’den fazla işlem Blockchain’de takılıp kaldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1