Binance, Mastercard ve Visa Ortaklığını Kaybetti! Bu Tarih Son

Son gelişmelere göre ödeme devleri Mastercard ve Visa, Binance ile olan kart ortaklığını sonlandırmaya hazırlanıyor. Şirketler, bu hamlenin borsayı çevreleyen düzenleyici belirsizlikten kaynaklandığını bildirdi.

Binance dev ortaklıklarını kaybediyor

Bloomberg’in haberine göre Mastercard ve Visa, Binance ile olan kart ortaklıklarından geri adım atıyor. Şirketler, borsa hakkında dünya çapındaki düzenleyicilerin tehdidini gerekçe göstererek ayrılık kararı aldı. Bir borsa sözcüsü, Visa’nın Temmuz ayından itibaren Avrupa’da Binance ile ortak markalı yeni kartlar çıkarmayı durdurduğunu söyledi. Bu arada Mastercard, Eylül ayında Binance ile olan kart ortaklığını tamamen sonlandıracak. Mastercard bu hamlenin nedenini açıklamayı reddetti. Visa yorum taleplerine yanıt vermedi.

Wu Blockchain’in raporuna göre:

Bloomberg’e göre Binance sözcüsü, Visa’nın Temmuz ayından bu yana Avrupa’da Binance ile ortak markalı yeni kartlar çıkarmayı durdurduğunu belirtti. Eylül 2020’de piyasaya sürülen Binance Visa Card, tüketicilerin temel günlük harcamalarını kripto paralarda tutulan fonlarla ödemelerine olanak tanıyor.

Fes edilen ortaklık kullanıcılar için ne anlama geliyor?

Bir kripto yorumcusu bu noktada ayrılığa olumlu bir bakış açısı ile yaklaştı:

Bu harika haberi paylaştığınız için teşekkürler! Visa ve Binance ortaklığının duraklatılması büyük bir olay! Bunun arkasında dikkate alınması gereken birçok faktör olabilir. Ancak iyi haber şu ki, mevcut kart sahipleri bu kartı hâlâ normal şekilde kullanabiliyor. Ancak yeni kartların verilememesi diğerlerinin beklemesi gerektiği anlamına gelebilir. Güncel kalalım ve kripto alanındaki diğer yenilikçi çözümleri keşfedelim. Finansal ortam hızla değişiyor, bu heyecan verici zamana ayak uydurun ve bilinçli kararlar alın!

Binance, düzenleyici baskı nedeniyle ortaklarını kaybediyor

Kısa süre önce Mastercard, Binance ile Arjantin, Brezilya, Kolombiya ve Bahreyn’de kripto kart ödeme programını sonlandırmıştı. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, kullanıcıların Eylül ayına kadar süreleri olacak.

Binance ve Mastercard, kullanıcıların kripto paraları fiat para birimine dönüştürmesine ve satın alma işlemine bağlı olarak %8’e kadar kripto para iadesi kazanma olanağına olanak tanıyan bir ortaklık kurdu. Kullanıcılar hâlâ fiat para birimi alırken, müşteriler kripto paralarını daha geniş çapta kripto benimsenmesini desteklemeyi amaçlayan bir ödeme aracı olarak kullanıyordu.

Lider borsa, yasal ve düzenleyici zorluklarla karşı karşıya

ABD’li düzenleyiciler, Haziran ayında Binance ve CEO’su Changpeng Zhao’ya “aldatma ağı” işlettikleri iddiasıyla dava açtı. Lider borsa kendisini “şiddetle” savunacağını söyledi. Mastercard Blockchain başkanı Raj Dhamodharan, Nisan ayında şirketin kripto şirketleriyle daha fazla ortaklık aradığını söyledi. Borsa hakkında özel olarak yorum yapmayı reddetti. Ancak herhangi bir kart programının “tam bir incelemeden geçtiğini” ve sürekli olarak izlendiğini söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1