Binance, Eylül’de Bitcoin Satış Dalgası Tetikleyebilir! İşte Nedeni

Yeni bir duyuruya göre Binance, sıfır ücretli Bitcoin ticaret programında değişiklik yapmayı planlıyor. Daha önce Mart ayında aldığı benzer karar, işlem hacimde %90 düşüşe yol açmıştı.

Binance, daha önce çöküş getiren kararı tekrarlıyor

Binance, 24 Ağustos’ta yaptığı resmi duyuruda, sıfır ücretli Bitcoin alım satımının 7 Eylül’den itibaren güncelleneceğini açıkladı. Lider borsa, BTC/TUSD spot ve marjin işlemlerinde değişiklikler yapmayı planlıyor. Daha önce kullanıcılar, TUSD çiftleriyle BTC ticareti yaparken işlem ücreti ödemiyordu. Güncellemeye göre artık kullanıcının VIP seviyesine göre standart bir katılım ücreti uygulanacak. Resmi duyuruya göre:

BTC/TUSD spot ve marjin ticaret çiftindeki karşılık gelen işlem hacmi, VIP kademesi hesaplamasında ve tüm Likidite Sağlayıcı programlarında dikkate alınacak. Ek olarak, BTC/TUSD spot ve marjin ticaret hacimleri için BNB indirimleri, yönlendirme indirimleri ve diğer ücret ayarlamaları da devam edecek.

Görünüşe göre Binance, TUSD için sıfır ücretli Bitcoin alım satım programını sonlandırıyor. Mart ayında aldığı benzer karar, işlem hacimde %90 düşüşe yol açmıştı…

BTC/TUSD kararı kripto para piyasası için ne anlama geliyor?

Binance, BTC/TUSD için uyguladığı ücretsiz Bitcoin ticaret programını değiştirerek istemeden başka bir satış olayını tetikleyebilir. Kripto veri sağlayıcısı Kaiko, 27 Mart’ta, Binance’in TrueUSD (TUSD) dışındaki tüm işlem çiftleri için sıfır ücretli Bitcoin ticaretini sonlandırmasının ardından BTC-USDT çifti için Bitcoin işlem hacminin %90 düştüğünü açıklamıştı.

En son verilere göre, BTC/TUSD ve BTC/USDT çiftleri Bitcoin ticaretinin en yoğun olduğu çiftler arasında. Ancak, Tether (USDT) ile olan işlem hacmi de düşüş gösteriyor. Bunun arkasındaki nedenlerden biri, Binance borsasının BUSD desteğini sonlandırma kararıyla bağlantılı. Bir diğer katalizör, TUSD’nin artık sadece sıfır ücretli Bitcoin ticareti için kullanılabilecek olması.

Lider borsa şu anda, önceki popülerliğini yitiren TUSD yerine daha az tanınan FDUSD’ye odaklanıyor. Ancak FDUSD’nin işlem hacmi, ilk 10 Bitcoin ticaret çifti arasına bile girmeyecek kadar düşük seviyede. Bu durum, muhtemelen ticaret hacimlerinde başka bir düşüşe yol açarak piyasada daha fazla baskı oluşturacak. FDUSD’nin piyasa değeri şu anda sadece 324 milyon dolar seviyesinde.

Binance, Latin Amerika ve Orta Doğu’daki kart hizmetlerini sonlandırıyor

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Binance, 25 Ağustos’tan itibaren Latin Amerika ve Orta Doğu’daki kripto banka kartı hizmetlerini askıya alacak. Kart hizmetleri 21 Eylül’den itibaren kalıcı olacak sone erecek. Bu hamle Binance Pay için yeni kullanım durumları sağlıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1