Binance CEO’su Sıradaki Boğayı Haritaladı: Bunlar Öne Çıkacak!

Binance CEO’su CZ, kripto sektörünün önümüzdeki yıllarda daha merkezsiz hale geleceğine güveniyor. En son açıklamalarında, DeFi sektörünün merkezi çözümlerin önüne geçeceğini tahmin etti.

Binance CEO’su, sıradaki boğa piyasasında DeFi üstünlüğü görüyor

Binance CZ’ye göre DeFi sektörü bir sonraki boğa koşusunda merkezi finansı (CeFi) geçme potansiyeline sahip. 1 Eylül’de CZ, X üzerinde bir AMA oturumunda, DeFi’nin geleceği hakkında düşüncelerini paylaştı. “Bence sektör ne kadar merkezsizleşirse o kadar iyi olur” diyerek CeFi işlem hacimlerini ele geçirmesinin çok uzun süremeyeceğini de sözlerine ekledi:

DeFi gelecektir, şimdilik hacmi, CeFi (Merkezi Finans) hacminin %5 ila %10’u arasındadır, ki bu küçümsenmeyecek bir miktar… Önümüzdeki boğa koşusu, DeFi’nin CeFi’den daha büyük olmasını sağlayabilir.

Haziran’da SEC, merkezi borsalar Coinbase ve Binance’e kritik bir dava süreci başlattı. Bunun ardından ilk üç merkezi olmayan borsanın (DEX) ortalama işlem hacmi %444 artış gösterdi. Şu anda DEX’lerin 24 saatlik işlem hacmi 722.776.226 dolar. Kriptokoin.com olarak SEC’in borsalara yönelik suçlamalarına bu yazıda yer verdik.

CZ ayrıca merkezi olmayan protokol Uniswap’e karşı açılan davanın yakın zamanda reddedilmesiyle ilgili bakış açısını paylaştı. “Uniswap olayı son derece olumlu, son derece makul, mantıklı ve açıktı. Bu çok iyi,” diye ilan etti. Bu yazıda aktardığımız üzere New York mahkemesi Çarşamba günü Uniswap’ın ismini temize çıkardı.

CZ, hükümetlerin Blockchain’i benimsemek zorunda olduğunu söylüyor

AMA sırasında bir topluluk üyesi, hakimin, geliştiricilerin bir DeFi platformunda kötüye kullanımdan sorumlu tutulamayacağı yönündeki kararını hatırlattı. Kullanıcı bunun DeFi geliştiricileri için olumlu bir haber olduğuna inanıyor. CZ, daha fazla endüstri korumasının olumlu bir gelişme olduğu konusunda hemfikir. Binance CEO’su bu noktada, “Kod yazan geliştiriciler, bu kod ifade özgürlüğüdür. Yani gelişme gerçekten çok iyi” diyor.

CZ ayrıca kripto para biriminin her ülke tarafından benimsenmesi gerektiğine inanıyor. Ancak bazılarının buna diğerlerinden daha acil ihtiyacı var:

Her ülkenin kriptoya ihtiyacı var, bazı ülkelerin buna diğerlerinden daha acil ihtiyacı var. Gelişmiş ülkelerde ihtiyaç daha az olabilir ama diğerlerinin yetişmesine izin veriyorlar. Dolayısıyla finansal inovasyon açısından liderliği sürdürmek istiyorlarsa bunu benimsemeleri gerekecek.

Uniswap hücuma öncülük ediyor

CZ’nin iddiası DeFi endüstrinin en son kazanımlarına dayanıyordu. En büyük ve en popüler DEX Uniswap, 2023’ün ilk iki çeyreğinde spot işlem hacimlerinde merkezi dev Coinbase’i geride bıraktı.

DeFiLlama’ya göre, bu yazının yazıldığı an itibarıyla DEX’ler son bir haftada yaklaşık 12 milyar dolar değerinde işlem kaydetti. Toplam kripto spot ticaret pazarında DEX’in payı %17,7 oldu. Uniswap toplam payın %43’ünü oluşturdu ve aslında haftalık hacim artışı gören tek büyük DEX oldu.

Bu arada Uniswap, Ethereum Dencun yükseltmesinden sonrasonraki sürümü olan V4’ü piyasaya süreceğini belirtti.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1