Binance Bu Yöntemle Sıradaki Boğayı Hazırlıyor!

Güncel raporlara göre Binance, yarından itibaren birden fazla ülkede sıfır komisyonlu ticaret imkanlarını başlatmaya hazırlanıyor. Lider borsa, daha önce benzer bir yöntem izlediği TUSD ile işlem hacimlerinde belirgin bir trend yakalamıştı.

Binance, bu ülkelerden yeni yatırımcıları çekmeyi hedefliyor

Kripto borsası Binance, Cuma gününden itibaren Arjantin, Brezilya ve Güney Afrika döviz spot alım satım çiftlerini kapsayacak şekilde sıfır ücretle alım satım promosyonunu genişleteceğini duyurdu. Blog gönderisine göre, Binance kullanıcıları Arjantin pesosu, Brezilya reali ve Güney Afrika randı ile Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve USDT’yi spot piyasada herhangi bir ücret ödemeden alıp satabilecekler. Yapıcılar emirler oluştururken ve beklerken, alıcılar mevcut emirleri alarak likiditeyi sağlayacaklar.

Binance’in bu hamlesi, şirketin ABD ve Avrupa’da hukuki ve düzenleyici zorluklarla karşılaştığı dönemde geldi. Borsanın işlem hacmi şu anda 2019’dan bu yana en düşük seviyelerde geziniyor. Binance, geçen ay ana ürünlerine odaklanmak amacıyla kripto ödeme hizmeti Connect’i kapatmıştı. Ayrıca, Latin Amerika ve Orta Doğu’da markalı banka kartları vermeme kararı almıştı.

Chainalytic’in raporuna göre, gelişmekte olan ülkelerden gelen hacim kripto borsaları için oldukça önemli. Bu nedeni, gelişmekte olan ülkelerin kripto parayı benimsemekte daha istekli olmasından kaynaklanıyor. Özellikle Arjantin gibi zayıf finansal sistemlere sahip ülkelerde, birçok kişi kripto paralara yöneliyor. İnsanlar değer depolama veya yerel para birimindeki dalgalanmalara karşı korunma ihtiyacını hissediyor.

Ayrıca, Binance bu yılın başlarında off-shore stablecoin’ler TrueUSD (TUSD) ve First Digital’in FDUSD’si ile alım satımlarda sıfır ücret promosyonunu da genişletti. Bu adım, kripto borsasının farklı kripto paralara olan erişimi teşvik etme niyetini gösteriyor. Bu promosyonlar e küresel kripto ticaretini önemli ölçüde destekliyor.

FDUSD, hacim toplamaya devam ediyor

Daha önce Binance, desteklediği yeni stablecoin olan First Digital FDUSD için sıfırlı ücretli ticareti başlattı. Daha spesifik olarak, Binance’in kampanyası kapsamında BTC/FDUSD için tüm işlem ücretleri iptal ediliyor. Aynı zamanda ETH/FDUSD için yapıcı ücretleri bir sonraki duyuruya kadar %0 olacak.

Binance, daha önce BUSD ihraççısı Paxos’un engellerle karşılaşmasıyla yeni alternatiflere yöneldi. Bu eylemin ardından Binance, ücretlerden feragat ederek TrueUSD (TUSD) ile ticareti teşvik etti. TUSD işlem hacmi o zamandan beri hızla arttı. Bu esnada piyasa değeri yaklaşık 3 milyar dolara yükseldi.

FDUSD, Hong Kong’un kripto kuralları kapsamında First Digital’e ait kayıtlı bir vakıf tarafından ihraç edilmektedir. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, son zamanlarda Binance desteğiyle rekor kırdı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2