Bernstein Analistleri Grayscale Zaferini Değerlendirdi: “Birden Fazla Spot Bitcoin ETF’inin Aynı Anda Onaylanması İhtimali Güçlendi”

Dünyanın en büyük dijital varlık yöneticisi olan Grayscale, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ürünü nedeniyle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile yürüttüğü hukuki savaşta kripto para endüstrisi için büyük bir zafer elde etti.

Bernstein tarafından hazırlanan bir araştırma raporuna göre, analistler mahkemenin kararının, vadeli işlem sözleşmeleri veya diğer türevler yerine doğrudan BTC fiyatını takip edecek olan “Spot Bitcoin ETF’sinin önünü açtığını” söyledi. Ayrıca kararın SEC’in bir ya da birkaç kazanan seçmek yerine mevcut tüm Spot Bitcoin ETF başvurularını birlikte onaylama olasılığını artırdığını belirttiler.

Ancak raporda, mahkemenin kararının GBTC ürününün hemen bir ETF’ye dönüştürüleceği anlamına gelmediği, bunun yerine Grayscale’in diğer başvuru sahipleriyle eşit muamele görmek için adil bir şansa sahip olacağı kaydedildi.

Analistler, onay için mümkün olan en erken tarihin ilk inceleme döngüsünün sona ereceği önümüzdeki hafta, en geç tarihin ise nihai SEC incelemesinin yapılacağı 2024 yılının başları olduğunu tahmin ediyor.

Bernstein daha önce yaptığı tahminlerde spot Bitcoin ETF piyasasının iki ila üç yıl içinde bitcoin’in piyasa değerinin %10’una ulaşarak oldukça büyük olabileceğini öngörmüştü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4