Base Balinalarının Avı, Bu Altcoinler!

Coinbase’in Base ağı kısa süre önce hizmete girdi. Kripto analiz şirketi Nansen’in en son raporu, erken dönem BASE balinalarının on-chain hareketlerini ortaya koyuyor. Nansen tespit ettiği 22 erken BASE balinasını incelemeye alıyor. Çoğunlukla 2023’te oluşturulan yeni cüzdanların ilgi duyduğu altcoinler masaya yatırılıyor.

Base balinalarının hedefinde bu altcoinler var!

Analiz şirketi Nansen, Base Blockchain’deki kripto balinalarının davranışlarını inceleme altına aldı. İnceleme sonucunda bazı balinaların, meme coin’leri tercih ettiğini ortaya koyuyor. Nansen, balinaların portföylerinde bu altcoinler için yoğun bir tahsisat yaptığını belirtiyor.

Rapor, Base balinalarının, son zamanlarda patlama yapan Telegram botlarından UniBot’a (UNIBOT) ilgisini gösteriyor. Ayrıca balinalar, yine piyasada fiyat artışlarıyla ön plana çıkan Arbitrum (ARB) ve Rollbit Coin (RLB)’yi tercih ediyor. Bununla birlikte Base balinaları, yüksek riskli yapısıyla dikkatleri çeken meme coin’leri Bald (BALD), Toshi (TOSHI), Pepe Coin (PEPE) gibi altcoin’lere yatırım yaptığını açığa çıkarıyor.

Base, resmi olarak başlatıldı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Coinbase’in Base ağı 9 Ağustos’ta aşamalı lansmanını tamamladı. Böylece, resmi olarak son kullanıcıların hizmetine girdi. Coinbase’in Base ağı, birkaç hafta süren “yalnızca kuruculara açık” aşamasının ardından resmen faaliyete geçti. Ekibin 9 Ağustos’ta yaptığı duyuruya göre ağ artık kullanıcılara açılmaya hazır. Birkaç Web3 geliştirme ekibi aynı anda Base için uygulama yayınladıklarını duyurdu. Ayrıca, ağın ekibi lansmanı kutlamak için yaklaşan etkinliklerin bir programını yayınladı.

Base ilk olarak 23 Şubat’ta beta sürümünde piyasaya sürüldü. Duyurulur duyurulmaz, kripto topluluğundaki pek çok kişi Coinbase’in geniş kullanıcı tabanı sayesinde daha fazla kullanıcının Web3 protokollerine dahil edilmesine yardımcı olabileceğini düşündü. Ağ, 13 Temmuz’da “kurucular için” main-net sürümünü başlattı. Ancak ekip henüz kullanıcılar için hazır olmadığı konusunda uyardı. 9 Ağustos’ta ağ tüm kullanıcılar için kullanılabilir hale geldi.

Kullanıcıların, Base üzerinde yapabileceği birkaç şey

Köprü tokenleri kullanının

Kullanıcılar, 3 Ağustos’ta bir kullanıcı arayüzü başlatan resmi Base köprüsünü kullanarak Ether’i main-net’ten Base’e köprüleyebilirler. 9 Ağustos’ta cross-chain köprüleme protokolü Wormhole, Base’de kullanımda olduğunu duyurdu.

Altcoinler takas edin ve likidite sağlayın

En az iki merkezi olmayan kripto para borsası (DEX) Base üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Ayrıca, üçüncüsünün de yakında faaliyete geçmesi mümkün. Ethereum üzerindeki ilk merkeziyetsiz borsalardan biri olan Uniswap, 7 Ağustos’ta Base sürümünün çalıştığını açıkladı. Maverick Protocol de 8 Ağustos’ta Base versiyonunu duyurdu. Maverick, daha fazla sermaye verimliliği sağladığını ve rakiplerinden daha fazla özelleştirmeye izin verdiğini iddia ediyor.

Altcoinler ile ödeme yapın

Base için en az bir ödeme uygulaması mevcut. Beam, kullanıcıların USD Coin veya uygulamanın yerel coin’i Eco kullanarak ödeme yapmalarını sağlayan web tabanlı bir uygulama. Uygulamanın geliştiricilerine göre, kullanıcıların gaz ücretlerini ödemek için tohum kelimeleri depolamaları veya Ether’e sahip olmaları gerekmiyor. Twitter hesaplarıyla giriş yapmaları mümkün. Ayrıca, USDC veya Eco kullanarak gaz için ödeme yapma imkanları var. Uygulamada ayrıca yerleşik bir itibari-kripto ve kripto-itibari ağ geçidi de yer alıyor. Base, Beam’in ağ için lansmanını 27 Temmuz’da duyurdu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2