Avukattan Ripple Davasıyla İlgili İddialı Sözler: SEC’in Çabaları Boşa!

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Ripple davasında geçici bir temyiz başvurusunda bulunma talebinde bulunmuştu. Bildirildiği üzere SEC’in temyiz başvurusu, Yargıç Torres’in Ripple’ın programatik satışları ve diğer dağıtımları hakkındaki kararını kapsayacak.

Özellikle, birkaç XRP meraklısı, Ripple’ın programatik XRP satış menkul kıymetlerini ilan eden daha yüksek bir mahkemenin etkileri konusunda endişe duyuyor.

Önde gelen XRP YouTuber’ı Moon Lambo bugün attığı bir tweet’te, tüm programlı satışların menkul kıymet olarak kabul edilmesi halinde XRP ikincil piyasa ticaretinin etkileneceğini öne sürdü.

“Böyle bir varsayımda XRP’nin bir menkul kıymet olmasının işlevsel karşılığı bu değil mi?” diye ekledi.

Ayrıca, Dizer Capital kurucusu Yassin Mobarak da soruya açıklık getirdi. Programatik satışların menkul kıymet olduğu tespit edilirse kripto borsalarının XRP’yi listeden çıkarma olasılığını sorguladı.

Borsalar XRP’yi Delist Etmeyecek

Buna karşılık Avukat Hogan, mahkeme programatik satışların yatırım sözleşmesi teşkil ettiğine karar verse bile kripto borsalarının XRP’yi listeden çıkarmayacağına inanıyor.

Hogan’a göre, XRP’yi bir yatırım sözleşmesi olarak satabilecek olanlar yalnızca Ripple ve kurucuları. Borsaların coini ikincil piyasalardan temin edebilmeleri halinde XRP’yi listeden çıkarmayacaklarını açıkladı.

Hogan XRP Topluluğunun Endişelerini Ele Aldı

SEC’in Ripple’ı federal menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçlamasının ardından Kraken ve Coinbase de dahil olmak üzere çok sayıda kripto borsasının XRP’yi listeden çıkarmıştı.

Bu borsalar, mahkemenin coini menkul kıymet dışı ilan etmesinin ardından bir U dönüşü yaptı ve XRP’yi yeniden listeledi. SEC’in programlı satış kararını temyize götürmek istemesiyle birlikte, birçok kişi borsaların XRP’yi tekrar listeden çıkarabileceğini düşünüyor.

Avukat Hogan ayrı bir tweetinde XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını vurguladı. SEC’in temyizi kazanması halinde Ripple’ın borsalar aracılığıyla XRP satmasına izin verilmeyebileceğini vurguladı.

Borsaların, Ripple’ın platformlarında satış yapmadığını teyit etmeleri halinde XRP‘yi listelemeye devam edeceklerini yineledi.

Kaynak : The Crypto Basic


source site-7