ARK Invest ve Glassnode, Bitcoin İçin Yeni Bir Metrik Keşfettiğini Duyurdu!

ARK Invest ve zincir içi veri ve bilgi sağlayıcısı Glassnode tarafından Bitcoin’in (BTC) arz ve talep dinamiklerini analiz etmek için yeni bir metrik başlatıldı.

“Cointime Economics” adı verilen metrik, ağdaki her bir Bitcoin’in gerçek ekonomik ağırlığının daha doğru bir tablosunu sunmayı amaçlıyor.

Rapor, Daha Eski Bitcoin’lerin Daha Değerli Olduğu Teorisi Üzerine Kurulu

ARK Invest ve Glassnode tarafından Perşembe günü yayınlanan bir rapora göre, düzeltilmiş arz ve serbest dalgalanma arzı gibi Bitcoin arzını ölçmeye yönelik mevcut ölçütler, yanlışlıklara eğilimli olabilecek analist kararlarına tabi.

Örneğin, düzeltilmiş arz kayıp veya harcanamaz olduğu varsayılan Bitcoin’leri hariç tutarken, serbest dolaşımda olan arz uzun vadeli yatırımcılar veya kuruluşlar tarafından tutulan coinleri hariç tutuyor.

Rapor, önceki ölçütlerin her bir Bitcoin’in en son ne zaman işlem gördüğünü hesaba katmadığı için tekil BTC’lerin gerçek değerini yakalayamadığını savunuyor. Raporda, “tek bir Bitcoin’in önemi, en son ne zaman hareket ettiğine bağlı olarak değişmelidir. On yıldır hareket görmemiş bir Bitcoin’in bilgi değeri, bir hafta boyunca hareket görmemiş bir Bitcoin’den daha önemlidir.”

Bu sorunu ele almak için rapor, bir BTC’nin hareketsiz kaldığı süre boyunca üretilen blok sayısını ölçen Coinblock adlı yeni bir ölçü birimi sunuyor. Rapor, bu birimin bir BTC tutmanın fırsat maliyetinin yanı sıra enflasyona göre ayarlanmış değerini de yansıttığını iddia ediyor.

Rapora göre yeni metrik piyasa değeri-realize değer (MVRV) oranının daha kesin bir versiyonunu sunuyor. Bitcoin’in zaman içindeki enflasyon oranının, hacminin ve zaman ağırlıklı maliyet temelinin daha doğru bir ölçümünü veriyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4