ARK Invest CEO’su Cathie Wood Açıklama Yaptı: “Aynı Anda Birden Fazla Bitcoin Spot ETF Onay Alabilir”

Yenilikçi teknolojilere odaklanan bir yatırım firması olan ARK Invest’in kurucusu ve CEO’su Cathie Wood, Bloomberg’e verdiği son röportajda Bitcoin spot ETF’lerine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Bitcoin ve diğer kripto paralara yönelik boğa görüşüyle tanınan Wood, İsviçre merkezli bir kripto ETP ihraççısı olan 21Shares ile ortaklaşa bir Bitcoin spot ETF’si başlatma yarışında olduğunu belirtti.

Wood, SEC’in son başvuru tarihi 13 Ağustos olan ilk Bitcoin spot ETF başvurusuna ilişkin kararı ertelemesini beklediğini söyledi. Wood ayrıca, SEC’in rakipler arasında eşit bir rekabet alanı üretmek için, eğer karar verirse, aynı anda birden fazla Bitcoin spot ETF’sini onaylayacağını düşündüğünü söyledi.

Bitcoin spot ETF’lerinin çoğunun temelde aynı olacağını ve bunun pazarlama ve verilen mesajın iletilmesine bağlı olacağını da sözlerine ekledi.

Wood ayrıca, ARK Invest’in 2015 yılından bu yana Bitcoin konusunda derin araştırmalar yürüttüğünü ve Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) aracılığıyla Bitcoin’e yatırım yapan ilk halka açık varlık yöneticisi olduğunu söyleyerek firmasının Bitcoin alanındaki uzmanlığını ve deneyimini vurguladı.

ARK Invest’in Bitcoin Monthly bülteni ve Bitcoin beyin fırtınası oturumları aracılığıyla araştırmalarını duyurmaya çalıştığını söyledi.

Ancak Wood, SEC tarafından onaylanmaları halinde GBTC’den satış yapıp yapmayacağı ve fiziksel olarak desteklenen Bitcoin spot ETF’lerinden birini satın alıp almayacağı konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Uyum ekibinin kendisine başvuru ve sonrası hakkında fazla konuşmaması talimatı verdiğini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4