Apple’dan USB-C portlu iPhone 14 geliyor

Apple, Eylül ayında iPhone 15 serisini görücüye çıkarmaya hazırlanıyor. Bu modeller, iPhone tarihinde ilk kez Lightning yerine USB-C bağlantı noktasını kullanacak. Ancak yeni bir iddia ise Apple’ın USB-C ile yenilenmiş iPhone 14 modellerini de tanıtabileceğini gösterdi.

USB-C bağlantı noktasına sahip iPhone 14 iddiası

Son raporlara göre Apple, daha önce benzeri görülmemiş bir adıma imza atabilir. Teknoloji devinin, USB-C bağlantı noktasına sahip güncellenmiş iPhone 14 modellerini piyasaya süreceği dile getirildi. Bu cihazlar ayrıca daha uygun fiyatlı olacak.

Bir iOS geliştiricisi tarafından tvOS 17 betada fark edilen bir kod, iki yeni iPhone modeline atıfta bulunuyor. İlginç olarak model numaraları iPhone 15 olmadıklarını gösteriyor. Geçen yılın A15 çipiyle çalışan iPhone 14 cihazlarını gösteriyor.

AB’den önemli karar: Değiştirilebilir bataryalar geliyor!

AB’den önemli karar: Değiştirilebilir bataryalar geliyor!

Avrupa Birliği Konseyi tarafından onaylanan karara göre artık telefonlarda değiştirilebilir batarya olacak.

tvOS 17 betadaki bu kod, iPhone 14 serisinin USB Type-C bağlantı noktasıyla yenileneceğini gösteriyor. Değişiklik aynı zamanda Apple’ın Avrupa’da satış yapmasını kolaylaştıracak. Bilmeyenler için AB, 2027 yılına kadar tüm telefonların USB-C kullanmasını şart koşuyor.

Ek olarak iPhone 15 modellerinin zamlanacağı da bildirildi. Hatta iPhone 15 Pro Max’in şimdiye kadarki en pahalı model olacağı ve etiketinin 1300 dolara kadar ulaşacağı iddia edildi. Yenilenmiş iPhone 14 daha ucuz bir alternatif olarak kullanıcılara sunulabilir.

Halihazırda satışta olan bir serinin USB-C ile değiştirilmesi Apple için beklenmedik bir strateji. iPhone 14 modellerinin şarj noktası haricinde değişikliğe uğraması beklenmiyor.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

source site-28