Analistler, Bitcoin Rallisi İçin Bu Tarihe İşaret Etti

ABD’li düzenleyici SEC, dün gece 3 önemli spot ETF başvurusuna ilişkin kararını erteledi. Haber piyasa genelinde düşüşe yol açarken, analistler sıradaki karar tarihine dikkat çekiyor.

Bitcoin ETF onayı için gözler şimdi bu tarihte

Bloomberg ETF analisti James Seyffart, son ertelemenin ardından yatırımcıları ileriye dönük olarak Ekim ayını izlemeye çağırıyor. Ekim ortalarında SEC,  özellikle BlackRock, Bitwise, Valkyrie, WisdomTree, VanEck ve iShares’ten olmak üzere beklemede olan yedi spot Bitcoin ETF’si için kararını açıklayacak.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız 29 Ağustos’un Grayscale zaferi, ETF başvurularının onaylayacağına yönelik beklentileri arttırdı. Bloomberg analistleri son durumda onay için %75 ihtimal veriyor. Yine de SEC, dün akşam kanıtladığı üzere spot Bitcoin ETF’lerine hala şüpheyle yaklaşıyor.

ETF sonuçları bir yana, BTC yatırımcıları tarihin en verimsiz ayına hazırlanıyor

Tarihsel verilere göre Eylül ayı Bitcoin için genellikle verimsiz geçti. Verilere göre, BTC’nin aylık getirileri son 13 yıl boyunca Eylül ayı sonunda dokuz kez kırmızıda kapandı.

Popüler kripto analisti Will Clemente, 689.000 X takipçisine Eylül ayının “en az olumlu geri dönüş ayına” sahip olduğunu bildirdi. Ayrıca altı yıllık olumsuz geri dönüş serisi günümüze kadar devam ediyor.

Eylül ayında da sarsıntılı bir yolun işaretlerini gösteren bir dizi başka faktör de söz konusu. Material Indicators’ın uyarıları, Grayscale’in SEC’ye karşı zaferinin ardından elde edilen kazançların tamamen geri alınmasının, en büyük kripto paranın gelecekteki muhtemel bir eylemi olduğunu belirtiyor.

Analistler, Bitcoin ETF onayı için beklentileri yüksek tutuyor

30 Ağustos’ta Seyffart ve Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, bu yılın sonuna kadar Bitcoin ETF onayı alma ihtimalinin %75 olduğunu belirtti. Ekim ortası tarihleri, en azından 2023 yılında SEC için son tarih olacak.

Ek olarak Seyffart, Bitcoin ETF başvurularının en son turunda gecikmelerin yaygın olarak beklendiğini belirtti. Ayrıca geçen haftaki ilk son teslim tarihlerinde onaylanırsa şok olacağını söyledi.

Grayscale haberinde kısa bir yükselişin ardından Bitcoin fiyatı 24 saat içinde %4,5 düştü. CoinGecko’nun verilerine göre şu anda 26.000 doların altında işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1