Altın Fiyatları Kritik Eşikte! Altın İçin Sırada Ne Var?

Son dönemdeki satış baskısına rağmen analistler, tahvil getirilerinin son 15 yılın en yüksek seviyesine çıktığı göz önünde bulundurulduğunda altın piyasasının oldukça iyi dayandığını söylüyor. Peki bundan sonra altın fiyatları nasıl bir rota izleyecek?

Bu gelişme altın fiyatları için olumsuz!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, ABD’nin 10 yıllık tahvillerinin getirisi bir gecede 4,36 ile 2007 sonlarından bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Analistler, tahvil getirilerindeki artışın, getirisi olmayan bir varlık olarak altının fırsat maliyetlerini artırdığını belirtiyor. Bu yüzden, bu gelişmenin altın fiyatları için olumsuz olduğunu belirtiyor.

Tahvil getirilerine rağmen altın fiyatları kritik destekte tutunmayı başardı. Aralık vadeli altın kontratları gün içinde %0,12 artışla ons başına 1.926,20 dolardan işlem gördü. Bazı analistler, yükselen tahvil getirilerinin ABD borcuna yönelik bir güven krizine işaret etmesi halinde altının önemli ölçüde fayda sağlayabileceğini söylüyor. Ancak birçok analist, ABD tahvillerindeki zayıflığın düzenli bir görünüme sahip olduğunu kaydediyor. Ayrıca, beklentiler Fed’in agresif faiz artırımlarını sürdürmesi yönünde olduğu için doğal bir tepki olduğunu belirtiyor.

Altın fiyatları ve tahviller arasındaki korelasyon bozuluyor”

MKS PAMP metal stratejisti Nicky Shiels, altın ve tahviller arasındaki korelasyonun bozulmasına dikkat çekiyor. Bunun muhtemelen fiziki altına olan ilgi arttıkça düşük piyasa oynaklığının bir sonucu olduğunu belirtiyor. Bu bağlamda analist şu açıklamayı yapıyor.

Altına olan fiziki ilgi, hızlı paranın oldukça azaldığı bir dönemde çeşitli merkezlerde önemli ölçüde arttı. Likidite ya da likidite eksikliği Ağustos ayındaki genel hareketleri geçmişe kıyasla daha fazla etkiliyor. Güvenilir bir sinyal için hacimlerin düşük olduğu ve çoğu varlık sınıfında volatilitenin düşük olduğu bir ayda kısa vadeli tepkileri ikna edici bir şekilde okumak zor. Herhangi bir olumsuz ABD doları/ABD faiz piyasası katalizörü, geleneksel korelasyonların kırılmasını ve fiyatların keskin bir şekilde yükselmesini hızlandıracaktır.

Altın Fiyatları

Altın, bu piyasa algısından faydalanmaya devam edecek!

Diğer analistler, muhtemelen altın fiyatlarının Fed’in faiz oranlarını artırmayı bitirdiğine dair artan piyasa algısından faydalanmaya devam edeceğini belirtiyor. CME FedWatch-Tool’a göre, piyasalar merkez bankasının önümüzdeki ay faiz oranlarını değiştirmeme ihtimalini %85 olarak görüyor. Ayrıca piyasalar, yıl sonundan önce bir faiz artırımı daha yapılma ihtimalini yaklaşık 50/50 olarak öngörüyor.

Adrian Day: Altını asıl bu hareketlendirecektir!

Bazı analistler, getirilerin kısa vadede yükselmesini olası görüyor. Ancak, merkez bankasının sıkılaştırma döngüsünün sona ermesinin eninde sonunda getirileri sınırlaması gerektiğini söylüyorlar. Bunlardan birisi olan Adrian Day Asset Management Başkanı Adrian Day, şu değerlendirmeyi paylaşıyor:

Altın fiyatları sağlam bir destek bulurken, altını asıl hareketlendirecek olan Fed’in enflasyonu kontrol altına almadan önce sıkılaştırmayı durdurmasıdır. Borçları ve resesyon tehdidi nedeniyle ABD bir tahvil piyasası krizinin eşiğinde olabilir, ancak bu henüz bir gecede gerçekleşmeyecek.

Ole Hansen: Altın fiyatları dengelenme işaretleri gösteriyor

Saxo Bank’ta emtia stratejisi başkanı olan Ole Hansen, belirsizlik finansal piyasalara hakim olmaya devam ederken altın piyasasının bir miktar destek almasını muhtemel görüyor. Bu doğrultuda Hansen Salı günü yayınladığı bir notta, şu hususların altını çiziyor:

Reel getirilerdeki artış başta olmak üzere bu büyük engellere rağmen, altın fiyatları, Çin’in daha fazla teşvik yapmak zorunda kalacağı spekülasyonunun devam etmesi üzerine yükselen endüstriyel metal fiyatları arasında daha yumuşak bir dolar ve yükselen gümüş fiyatları tarafından desteklenen son teklifle dengelenme işaretleri gösteriyor. Buna ek olarak, yatırımcılar Powell’ın Cuma günü Jackson Hole’da yapacağı konuşmada 180 derece dönerek Fed’in işinin bittiğini söylemesi riskini de düşünüyor olabilir. Çok düşük bir ihtimal olsa da, böyle bir hamle riski birkaç short pozisyonu etkilemek için yeterli olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2