Altın Fiyatları İçin Kritik Veriler Bekleniyor! Analistler Uyarıyor

Bir piyasa stratejistine göre, soğuyan işgücü piyasası altın piyasasının ivme kazanmasına yardımcı oluyor. Ancak, yatırımcıların piyasada belirleyici bir hareket görmesi için biraz erken olabilir.

Alex Kuptsikevich: Altın hala düşüş riski taşıyor!

FXPro’da kıdemli piyasa analisti olan Alex Kuptsikevich, piyasanın 50 günlük hareketli ortalama etrafında seyretmeye devam ettiğini ve kritik bir geri çekilme seviyesine ulaştığını söylüyor. Buradan hareketle analist, muhtemelen altının buharının tükendiğini belirtiyor. Kuptsikevich, altının son günlerdeki yükselişine rağmen spot altın fiyatlarının hala 1.900 doların altına inme riski taşıdığını kaydediyor. Görünüm, altının gün içinde yaklaşık %0,32 artışla 1.943 dolardan işlem gördüğü ortamda ortaya çıkıyor. Kuptsikevich, tahminlerini şu şekilde açıklıyor:

Geçen haftanın başından bu yana yaşanan ralli, Fibonacci düzeltme modeline uyuyor. Ayrıca, ilk düşüş %61,8 seviyesine yaklaşırken değerli metal yukarı yönlü ivmesini kaybetti. Altının daha da düşeceğine dair güven, şu anda 1.910 doların üzerinde olan 200 günlük ortalamanın altına hızlı bir dönüşle artacaktır. Bu formasyonun nihai teyidi, Ağustos ayının yerel en düşük seviyesi olan 1.885 dolara geri dönerek 1.820 dolara giden yolu açmak olacaktır.

Bu, altının yükselişi için önemli bir dönüm noktası olabilir!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın kısa vadeli rüzgarlarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Buna rağmen Alex Kuptsikevich, değerli metalin devam eden piyasa belirsizliğinden faydalanmaya devam ettiğini söylüyor. Bu bağlamda analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Geçen yıl jeopolitik belirsizlik vardı. Bu bahar ise banka sermayelerinin korunmasına ilişkin korkular vardı. İkincisi radardan düştü. Ancak, neredeyse hiç tükenmedi. Bu yüzden, Eylül-Ekim aylarında finans basınının ön sayfalarında tekrar görmek şaşırtıcı olmaz. Bu, altının büyümesi için önemli bir dönüm noktası olabilir. Ancak, bundan daha erken değil!

Diego Colman: Altın henüz tehlikeyi atlatmadı!

IG’de piyasa analisti olan Diego Colman da yatırımcıları, altın fiyatının 200 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkmasına rağmen henüz tehlikeyi atlatmadığı konusunda uyarıyor. Colman, altının Cuma günkü tarım dışı istihdam raporu öncesinde sessiz bir fiyat hareketi göreceğini öngörüyor.

Altın

ABD istihdam verileri altın fiyatını nasıl etkileyecek?

ABD işgücü piyasası altın fiyatları için kilit bir faktör olmaya devam ediyor. Federal Reserve, enflasyonun %2 hedefine geri döneceğinden emin olmadan önce işgücü piyasasında daha fazla gevşeklik görmesi gerektiğinin sinyalini açıkça verdi. Colman, beklenenden daha iyi gelen istihdam verilerinin, faiz artırımına ilişkin beklentilerin güçlenmesiyle muhtemelen altın üzerinde baskı yaratacağını tahmin ediyor. Bu arada, Cuma günkü tarım dışı istihdam raporu öncesinde, piyasalar 170.000 civarında istihdam artışı bekliyor. Analist beklentileri ve verilerin etkisini şu şekilde yorumluyor:

200.000’in üzerinde istihdam artışı ve ortalama saatlik kazançlardaki artış, yukarı yönlü enflasyon risklerini güçlendirecektir. Ayrıca, Eylül FOMC toplantısında çeyrek puanlık bir artış olasılığını artıracaktır. Bu senaryo, Hazine tahvillerinin getirisini artırarak ABD dolarını yükseltecek ve altın fiyatlarını baskılayacaktır. 150.000’in altındaki istihdam rakamları ve ücretlerdeki düşük büyüme, ekonominin sağlığına ilişkin endişeleri artıracak ve yatırımcıların daha fazla parasal sıkılaştırmayı fiyatlamasına yol açacaktır. Bu koşullarda nominal getiriler düşerek ABD dolarını aşağı çekebilir. Bu piyasa dinamikleri altın gibi değerli metallere fayda sağlayacaktır.

Altın

Sarı metal için kilit seviye: 1.930 dolar

Diego Colman, altın fiyatları için izlenmesi gereken kilit seviyenin 1.930 dolar olduğunu söylüyor. Analiste göre, 1.930 doların üzerinde sağlam bir kırılmanın 1.950 dolara geri dönüş yolunu açması mümkün. Bu doğrultuda Colman, şu açıklamayı yapıyor:

Altının kısa vadeli eğilimi bir miktar düşüş eğiliminde kalsa da, fiyatlar yakında 1.925 dolardan 1.930 dolara uzanan önemli bir bariyeri aşmayı başarırsa görünüm daha iyi huylu hale gelebilir. Bu senaryo gerçekleşirse, yükseliş ivmesi hız kazanabilir. Ayrıca, 1.950 dolarlık trend çizgisi direncine doğru bir ralli için zemin hazırlayabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2