Altcoin XRP 7 Ayda Uçacak! Wells Fargo Şaşırttı

Wells Fargo’dan bugün bir altcoin ile ilgili önemli bir açıklama geldi. Buna göre kripto para birimi için yükseliş vurgusu var.

Wells Fargo’dan altcoin XRP açıklaması

Wells Fargo’nun Hazine Yönetimi yetkilisi Shannon Thorp açıklama yaptı. Altcoin XRP için göz alıcı bir fiyat tahmininde bulundu. İleri görüşlü yönetici, XRP’nin değerinde kısa vadede devasa artış bekliyor. Buna göre 4 ila 7 ay içinde 100-500 dolar arasında bir potansiyel artış öngörüyor. Bu fiyat artışı tahmini şok edici. Ayrıca mevcut işlem değerinden %14.200 ila %71.400 arasında şaşırtıcı bir artışı temsil ediyor.

Thorp, bir grubun kısa vadeli fiyat tahminleri yapmak için yalnızca Bitcoin tarafından sergilenen grafik modellerine bakıyor. Diğer taraftan eğilimlere güvendiği XRP topluluğu içinde uzun süredir devam eden tartışmayı kabul ediyor. Öte yandan, başka bir grup altcoin XRP’nin faydasının önemini vurguluyor. Ayrıca ortaklıklarının ve eski sistemlerin değiştirilmesinin fiyatının temel itici güçleri olacağına inanıyor. Ancak Thorp, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını vurguluyor. Buna göre fiyat tahminlerini geleneksel menkul kıymet mantığına dayandırmanın sonucuna da değiniyor. Ripple ekibi tarafından ortaya konan orijinal vizyona bunun aykırı olduğunu vurguluyor. Buna göre yeni bir bakış açısı sunuyor.

Fiyat gerekçesi

Gerekçesini açıklayan Thorp, XRP’nin gelecekteki değerini tahmin ederken dikkate alınması gereken önemli bir ölçüt olarak Likidite Gücü (LS) kavramını ortaya atıyor. Token için bir fiyat aralığı belirlemek için, dolaşımdaki tokenler, yakılan tokenler, bankaların, hükümetlerin ve bireylerin sahip olduğu tokenler dahil olmak üzere toplam arzı dikkate alıyor. Buna göre Ripple’ın tüm altcoin XRP’lerini emanetten çıkardığını varsayıyor.

Dev Borsalardan Ripple Müjdesi: Listeleme Haberi Geliyor!

Thorp’a göre, eğer bir şirket 100 milyar altcoin XRP’nin tamamına sahip olsaydı ne olacaktı? Buna göre 1,00 ila 5,00 dolar fiyat aralığında Likidite Gücü (LS) 100-500 milyar dolar arasında olurdu. Bununla birlikte, böyle bir hesaplamanın ekonomideki potansiyel büyümeyi dikkate almadığını belirtiyor. Ayrıca, mesajlaşma ve hesaplaşma faaliyetlerini ve XRP kullanımından elde edilen sürekli faydaları dikkate almadığını savunuyor.

Gerçek dünyadan örnekler

Gerçek dünyadan örnekler veren Thorp, altcoin XRP’nin potansiyelini karşılaştırıyor. Bunun için günde yaklaşık 44,8 milyon mesaj işleyen SWIFT’in potansiyeliyle karşılaştırıyor. Ripple, SWIFT’in 7 trilyon dolar olarak tahmin ettiği günlük değerinin yalnızca %30’unu yakalayabilse bile farklı bir durum ortaya çıkıyor. Buna göre XRP için günlük 2,1 trilyon dolarlık (yaklaşık 13,2 milyon mesaj) şaşırtıcı bir değerle sonuçlanacaktır.

altcoin

XRP’nin 1 ila 5 saniyelik hızlı mutabakat süresi var. Bu göz önüne alındığında, likidite gerçekten de mevcut olacaktır. Ancak Thorp zorluğa da dikkat çekiyor. O da sınırlı Likidite Gücü. Buna göre bir bankanın altcoin XRP varlıklarının önemli bir kısmını alması halinde bunun sınırlı bir likidite gücü anlamına geleceğini belirtiyor.

Altcoin XRP fiyat tahmini

Thorp, fiyat tahminine ulaşmak için tüm küresel bankaları dikkate alıyor. Ayrıca, yakılan XRP, bireysel varlıklar, büyük bankalara ve yaratıcılara dağıtılan XRP’yi de hesaba katıyor. Diğer taraftan likidite merkezlerinde ve borsalarda bulunan tokenler gibi çeşitli unsurları da hesaba katıyor. Herhangi bir zamanda, Likidite Gücünü (LS) destekleyen 50 ila 75 milyar altcoin XRP olabileceğini tahmin ediyor. Yaklaşık 300 ila 1000 farklı bankaya altcoin XRP dağıtımı olduğunda ne olacak? Likidite sağlayıcı ve hükümete dağıtıldığında, bu her kurum için yaklaşık 75 milyon XRP/dolar getirecektir.

Ripple Fiyatı İçin 3 Bomba Tahmin: Haftalar İçinde…

J.P. Morgan’ı günlük işlem hacmi 8 trilyon doları aşan üst düzey bir banka olarak dikkate alan Thorp açıklamasına devam ediyor. Ripple’ın bu pazarın yalnızca %10’unu, yani 800 milyar doları ele geçirmesi durumunda bile sonuç ilginç. Dolaşımdaki mevcut 75 milyar XRP’nin bu kadar büyük meblağları verimli bir şekilde taşımak için yeterli olmayacağını varsayıyor. Thorp, bu tahminin yalnızca sınır ötesi işlemlerle ilgili olduğunu belirtiyor. Ayrıca türevleri, gayrimenkulleri, CBDC’leri, teknik paralelleri ve NFT’leri kapsamadığını kabul etmektedir.

XRP için devasa artış

Gerekçelerini bu şekilde anlatan  Thorp, XRP’nin fiyat aralığına da yer veriyor. Buna göre yakın kısa vadede (4 – 7 ay) 100 ila 500 dolar arasında olacağını öngörüyor. Thorp’un hesaplaması Likidite Gücü (LS) senaryosuna dayanıyor. 50 milyar altcoin XRP arzı ile 100 dolarlık bir XRP fiyatı 5 trilyon dolarlık bir LS sağlıyor. Diğer taraftan, 500 dolar ile 25 trilyon dolarlık bir LS ile sonuçlanacaktır.

altcoin

Thorp’a göre, bu değerleme piyasaya nefes alma alanı sağlıyor. Ayrıca kriptokoin.com olarak baktığımızda büyümeye izin veriyor. Tek bir kuruluşun günlük faaliyet göstermek için milyarlarca altcoin XRP tutmasına gerek olmadığını garanti ediyor. Ayrıca Thorp, potansiyel bir “düğmeye basma” anının bu fiyat artışını tetikleyebileceği inancında. Yazıyı yazarken altcoin XRP fiyatı 0,7074 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-3