Altcoin Litecoin Zorlu Virajda! Analistler Uyarıyor

Altcoin Litecoin’i (LTC) çevreleyen son olumsuz hava kripto meraklıları arasında endişe ve tedirginlik yarattı. Son dönemdeki olumlu göstergelere rağmen, dijital para biriminin uzun vadede yaşayabilirliğine ilişkin endişeler var. Ayrıca bu durum analistlerin temkinli bir yaklaşım sergilemesine yol açıyor.

Altcoin Litecoin için son gelişmeler ve piyasa performansı

Geçtiğimiz haftalarda, düşüş eğilimi altcoin Litecoin’in 2 Ağustos’taki halving olayını gölgede bıraktı. Ayrıca kripto topluluğunu da diken üstünde bıraktı. Son 24 saat içinde, ayılar hakimiyet kurdular. LTC fiyatlarının istikrar kazanmadan önce 65,74 dolarlık zirveden 63,84 dolara düşmesine neden oldular.

Şu anda altcoin Litecoin, gün içi en yüksek seviyesinden %0,89’luk bir düşüş yaşadı. Buna göre 64,77 dolardan işlem görüyor. Bu düşüş, Litecoin’in piyasa değerinin 4.765.362.120 dolara düşmesine yol açtı. Ayrıca 24 saatlik işlem hacminin 252.653.192 dolara düştü. Bu rakamlar yatırımcılar arasında azalan güvenin altını çiziyor.

Uzman görüşü ve uyarı notları

Kripto analisti Benjamin Cowen, altcoin Litecoin’in gidişatına ilişkin endişelerini dile getiriyor. Cowen, Litecoin’in Bitcoin (BTC) karşısındaki ezici performansına işaret ediyor. 2013’ten bu yana BTC karşısında %95’lik keskin bir değer kaybının altını çiziyor.

Analist, altcoin Litecoin’i, özellikle Federal Reserv’in devam eden niceliksel gevşeme önlemlerinin arka planı göz önüne alındığında, sınırlı potansiyel ödül ile yüksek riskli bir yatırım olarak görüyor. Sonuç olarak Cowen, Monte Carlo simülasyonlarının Litecoin’e %0,0’lık bir tahsisatın en uygun riske göre ayarlanmış getirileri sunduğunu gösterdiğini vurgulayarak potansiyel yatırımcıları dikkatli olmaya çağırıyor.

Teknik göstergeler ve şüpheciliğin dengelenmesi

Bu çekincelere rağmen, bazı olumlu teknik sinyaller dikkat çekiyor. Altcoin Litecoin’in 2 saatlik fiyat grafiğindeki Göreceli Güç Endeksi (RSI) yukarı yönlü bir seyir izliyor. Şu anda 49,12 seviyesinde bulunuyor. Satış baskısının bir işareti olan 50 işaretinin altında seyretmesine rağmen, düşüş momentumunun potansiyel gerilemesine işaret ediyor.

Ayrıca, Hareketli Ortalama Yakınsama Sapması (MACD) sinyal çizgisini aşarak -0,209937 değerini kaydetti. Ekteki histogram, LTC‘de satış baskısında bir azalmaya işaret eden azalan yeşil çubukları gösteriyor.

Altcoin LTC’de yatırımcılar için kritik hususlar

Para Akışı Endeksi (MFI) 48,39 ile LTC’de yukarı yönlü bir eğilim sergiliyor. Buna göre alım baskısının artma potansiyeline işaret ediyor. Piyasa duyarlılığında olası bir değişime işaret eden bu cesaret verici teknik göstergelere rağmen, Benjamin Cowen’ın uyarıları geçerliliğini koruyor.

3 Gün Kaldı Litecoin Halving Piyasayı Nasıl Etkiler

Cowen, Litecoin’in uzun vadeli yatırımcılar için önemli riskler oluşturan ve daha düşük zirvelerle sonuçlanan tarihsel “rug pull” döngülerinin altını çiziyor. Ayrıca, kriptokoin.com olarak baktığımızda LTC’nin direnç seviyelerini aşamaması gelecekteki performansı üzerinde belirsizlik yaratıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1