Altcoin için Büyük Çöküş Korkusu: DeFi Piyasasını Sert Vurabilir!

Kripto para piyasasındaki sert düşüş beklenildiği üzere güçlü likidasyonları tetikledi. Ethereum %7’nin üzerinde düşüşle 1650 dolar seviyesinden işlem görürken, 1600 dolarlık destek seviyesine oldukça yakın seyrediyor.

Likidasyonların asıl nedeni ise Parsec’ten alınan verilere göre, Ethereum DeFi üzerindeki likidasyon hacimleriyle bağlantılı. Verilere göre son 24 saat içinde 75 milyon doları aşan likidasyonlar bulunuyor.

Böylece ETH blok zinciri, DeFi likidasyonları söz konusu olduğunda 2023 için yeni bir zirveye ulaştı. Colin Wu’nun bildirdiği verilere göre ETH fiyatı 1.480 doların altına düşmeye devam ederse, DeFi teminatlarındaki 288 milyon dolarlık şaşırtıcı bir miktar likide edilecek.

Nicholas Merten, geçtiğimiz günlerde Ethereum fiyatının belirli seviyelerin altına düşmesi halinde büyük bir likidasyon riski olacağını öngördü. Merten’e göre, ETH ile pozisyonlarını teminat olarak aşırı derecede kaldıraçlandıran ve DeFi protokollerini kullanan trader’ların, fiyatta bir düşüş olması durumunda kendilerini pozisyonlarını tasfiye etmek zorunda bulabileceğini iddia etti.

Merten’e göre fiyattaki sert düşüş öncelikli olarak kripto kredileri adı verilen alanı etkileyecek bir riske sahip.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

source site-7