ABD’li Dev Coinbase’in Küresel Genişleme Planı İçin İkinci Aşama: Bu Ülkelere Odaklanacak!

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, uluslararası genişleme planının ikinci aşamasını duyururken net kurallara sahip ülkelerin öncelikli hedefinde yer aldığını vurguladı.

Coinbase 6 Eylül tarihinde resmi blog sitesinde yayınladığı gönderide, dünya çapında genişleme stratejisinin ikinci aşamasını yürüttüğünü açıkladı. Borsa bu plan dahilinden yakın vadede kripto para konusunda net regülasyonlara sahip ülkelere genişlemek için çalışacağını duyurdu.

Borsanın regülatif netliğe sahip olduğu için yakın vadede genişleme çalışmalarına başlayacağı ülkeler ve yargı bölgeleri arasında Avrupa Birliği (AB), Singapur, Brezilya, İngiltere, Kanada ve Avustralya gösterildi. Borsa ayrıca Avrupa Birliği’ndeki merkezini belirleme konusunda son aşamada olduğunu da belirtti. Coinbase, Haziran 2024’teki Avrupa seçimleri öncesinde kripto alanında en güvenilir marka olma yolundaki faaliyetlerini güçlendirmek için çeşitli çalışmalar yapacağını da söyledi.

Bunun yanı sıra yine genişleme planları kapsamında borsa türev ürünler de dahil ürün ve hizmetlerini küresel çapta genişletmek üzerine çalışacağını ifade etti. Coinbase bu doğrultuda banka, kuruluş ve stratejik oyuncularla ortaklıklar kuracağını da açıklamalarına ekledi.

Borsa geçtiğimiz mayıs ayında Bermuda Para Otoritesi’nden (BMA) alınan lisansla ülkede başlatılan kripto türev borsası Coinbase International Exchange’i başlatmıştı.

source site-9