ABD’de Kripto Para Tartışmaları Büyüyor: SEC’e Suçlamalar Var!

CFTC, kripto para piyasasını regüle etmek için yeni bir pilot program hazırlarken, ABD’li senatörler düzenleyicilere ciddi suçlamalar yöneltiyor.

Bill Hagerty, SEC’in kripto para inovasyonunu engellediğini söyledi

ABD’li senatör Hagerty, SEC Başkanı Gary Gensler’a yönelik öfkesini bir kez daha dele getirdi. Hagerty, düzenleyiciyi kripto para inovasyonunu engellemekle suçluyor. Bu arada senatörler, gelecek hafta 12 Eylül’de Gensler’i doğrudan sorgulama şansına sahip olacaklar. Hagerty, SEC’in neden olduğu sorunlarla ilgili şunları söylüyor:

Yatırım yapmaya ve genişlemeye çalışan şirketler için bu durum onları yurt dışında daha uygun düzenleyici ortamlara bakmaya zorluyor. Şu anda olmamız gereken yer orası değil.

Hagerty, Gensler’in kripto para ile düşmanca ilişkisinin “sektöre zarar verdiğini” söylüyor. Ancak aynı zamanda ABD bankacılık düzenleyicilerini bankalar arasında onları kripto bağlantılarına karşı ihtiyatlı hale getiren bir atmosfer yaratmakla eleştiriyor. Senatör ayrıca devam eden kripto yasama çabalarından hangisinin büyük olasılıkla ilerleme kaydedeceğini tahmin etmeyi reddetti. Ancak Kongre’nin kapsamlı bir yaklaşım yerine adım adım ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Şu anda ABD’de SEC ile birlikte CFTC’de kripto para düzenlemelerinde aktif bir rol oynuyor. Regülatör dün kripto para piyasasına yönelik yeni bir pilot program tanıttı.

CFTC yetkilisi, pilot program için çağrı yaptı

CFTC yetkilisi Caroline Pham, ABD’deki kripto düzenlemeleri için sınırlı bir pilot programın oluşturulması gerektiğini öneriyor. Pham, regüle kripto para piyasalarının ve tokenizasyonun geliştirilmesini desteklemek amacıyla böyle bir programın hayata geçirilmesinin önemine vurgu yapıyor. Bu öneri, CFTC’nin kripto alanındaki inovasyonu teşvik etme çabalarının bir parçası olarak ortaya çıkıyor.

Pham, geçmiş pilot programlarının başarılarından ilham alarak, kayıt ve uygunluk koşulları, mali kaynaklar, risk yönetimi ve diğer gereksinimlerin belirleneceği bu süre sınırlı programın oluşturulmasını savunuyor. Ayrıca, CFTC’nin kripto para piyasaıyla ilgili alt komitesini kurarak sektördeki gelişmeleri takip eden Pham, geleceğe dönük bir perspektifle hareket etmenin önemine dikkat çekiyor.

Yeni Yasa Tasarısı: SEC ve CFTC, Kripto Paraları Bölüşecek!

Bu öneriler, kripto para endüstrisinin ABD’deki yasal düzenlemelerin oluşturulması sürecini dikkatle izlediği bir dönemde geliyor. Henüz yasa tasarılarının nasıl şekilleneceği belirsizliğini korurken, Pham’ın önerileri gelecekteki potansiyelini belirleme açısından önem taşıyor. Kriptokoin.com olarak ABD’nin vergi konusunda son hamlelerine bu yazıda yer verdik.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1