ABD’de Kripto Para Dostu Yasa Tasarısı İkinci Komiteden de Onay Aldı

ABD’de kripto paralar için net bir düzenleyici çerçeve oluşturacak bir yasa tasarısı, Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi’nin Perşembe günü onaylamasıyla Kongre’de bir engeli daha aşmış oldu.

Tasarı, dijital bir varlığın menkul kıymetten emtiaya ne zaman geçebileceğini ve farklı kurumların kripto piyasasını nasıl denetlemesi gerektiğini netleştirmeyi amaçlıyor.

21’inci Yüzyıl için Finansal Yenilik ve Teknoloji (FIT) Yasası olarak bilinen tasarı, oldukça tartışmalı geçen bir oylamanın ardından dün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi tarafından kabul edilmişti.

Emtia ve vadeli işlem piyasaları üzerinde yetki sahibi olan Temsilciler Meclisi Tarım Komitesi, tasarıyı iki partili geniş bir destekle oy çokluğuyla kabul etti.

Bazı Demokratlar tasarıyı iyileştirmek için değişiklikler önerdi ve bunlar Cumhuriyetçi komite başkanı Glenn Thompson tarafından kabul edildi. Thompson tasarıyı, finans ve teknolojide Amerikan liderliğini teşvik ederken tüketicileri ve yatırımcıları koruyan bir dijital varlık düzenleme çerçevesi oluşturmada bir dönüm noktası olarak övdü.

Tasarı, sektör ve kullanıcıları için çok ihtiyaç duyulan netlik ve kesinliği sağlayacağı için Kongre’de bu kadar ilerleyen en önemli kripto mevzuatı parçası olarak görülüyor.

Yasa tasarısı, SEC ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nu (CFTC), bir dijital varlığın ne zaman bir menkul kıymet veya emtia olduğunu ve dijital varlık ticaret platformlarının, saklama görevlilerinin, aracıların ve danışmanların nasıl düzenleneceğini belirlemeye yönelik kurallar oluşturmaya yönlendirecek.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4