ABD Merkezli Prime Trust İflas Ettiğini Açıkladı!

Las Vegas merkezli kripto hizmet sağlayıcısı Prime Trust, müşteri fonlarında yaşadığı sıkıntıların ardından iflas koruması başvurusu yaptı.

Batan kripto para şirketi sunduğu dosyada Prime Core Technologies Inc, Prime IRA LLC ve Prime Digital LLC gibi yan şirketlerini de talebe dahil etti. Belgelerde ortaya çıkan bilgiye göre şirketin yaklaşık 25-50 bin arası alacaklısı bulunuyor. Prime Trust’ın en büyük borçlu olduğu 5 şirkete toplam yükümlülüğü ise 100 milyon dolardan fazla.

Şirket ile ilişkisi bulunan en büyük alacaklı 55 milyon dolar talep etti. Prime Trust’ın listenin ikinci sırasında yer alan alacaklıya ise 31.7 milyon $ borcu olduğu ortaya çıktı.

Batık şirket, iflas koruma dosyasında şirketin mali durumu hakkında detayları açıkladı. Prime Trust, 100 milyon ile 500 milyon dolar arasında yükümlüğe sahip iken firmanın elinde 50-100 milyon dolarlık varlık bulunduğunu duyurdu.

Prime Trust Nasıl İflas Etti?

Kripto bağlantılı şirketin iflas edeceğine dair net emareler daha önceden ortaya çıktı. Haziran ayında eyalete bağlı bir kurum, Prime Trust’ı devralarak faaliyetlerini durdurmayı planladığını belirtti. Haberin ardından şirketin iflas etmek üzere olduğuna dair söylentiler dolaştı.

Eyalet kurumunun açıklamasından sektör rakibi BitGo, batık şirketi satın almak istedi. BitGo aradan geçen 2 haftanın ardından teklifini geri çekti. Mahkeme, bu gelişmelerin ardından şirketin müşteri fonlarının eksik olması nedeniyle kayyum atamaya karar verdi.

Kaynaklara göre batık şirketin müşterilere 85 milyon doların üzerinde borcu var.

source site-1