ABD Kongre Üyesi PayPal’ın Stablecoin Projesini Ele Aldı: Endişe Verici!

ABD’li Demokrat kongre üyesi Maxine Waters, düzenleyici ortam henüz netleşmeden PayPal gibi şirketlerin stablecoin çıkartmasını endişe verici olarak nitelendirdi.

ABD cephesi bu seferde stablecoinlere karşı endişelerini paylaştı. PayPal’ın 7 Ağustos günü kendi stablecoin’i olan PYUSD’yi piyasaya sürmesinden kısa süre sonra açıklamada bulunan Maxine Waters, henüz düzenleyecek ve denetleyecek bir altyapı olmadığı için piyasaya sürülen stablecoinlerin büyük bir endişe kaynağı olduğunu dile getirdi.

Waters, PayPal’ın yüz milyonlarca müşteriye hitap eden dev bir ödeme kurumu olduğunu hatırlatırken bu denli büyük bir operasyonun tüketicilerin çıkarları doğrultusunda federal yasalar tarafından kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı:

PayPal, dünya çapında 435 milyon müşterisiyle, tüm mega bankalardaki çevrimiçi hesapların toplam sayısını aşıyor. PayPal’ın büyüklüğü ve erişimi göz önüne alındığında, tüketici korumalarını garanti altına almak ve finansal istikrar endişelerini hafifletmek için stabilcoin operasyonlarının Federal gözetimi ve uygulanması şarttır.

Kongre üyesi konuşmasının devamında yaklaşık 15 aydır stablecoinleri düzenlemek için bir yasa tasarısının mecliste tartışıldığını ama durumun hiç iç açıcı görünmediğini savundu.

Cumhuriyetçi parti tarafından desteklenen bu yasa tasarısını zehirli ve sorunlu olarak nitelendiren Demokrat, tüm meclise gerçekten işe yarar bir yasa hazırlamak üzere çağrıda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde benzer bir açıklamayla gündeme gelen Cumhuriyetçi parti üyesi Patrick McHenry, net regülasyonlar ve sağlam tüketici korumasının stablecoinlerin tam potansiyeline erişmesi için gerekli olduğunu dile getirmişti.

source site-9