ABD Kongre Komitesinden Stabilcoin’lere Müjde: Tasarı Kabul Edildi!

Saatler süren çekişme ve müzakerelerin ardından, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi Finans Komitesi üyeleri nihayet Stabilcoin ödeme tasarısını kabul ederek, dijital manzarayı iyi yönde değiştirebilecek gelişmekte olan bir varlık sınıfına netlik kazandırma yolunda bir yol belirledi.

Medya mensubu Eleanor Terrett’in verdiği bilgilere göre, tasarı yaklaşık 11 saatlik bir değerlendirmenin ardından kabul edildi. 34-19 oyla, bu hafta Meclis’in önde gelen üyeleri tarafından kabul edilen en önemli ikinci kripto yasama tasarısı olarak kabul edildi.

Komitenin bazı Demokrat üyelerinin bu tasarıdan çekilmeye çalıştığına dair bir rapor olsa da, sonunda toplam beş Demokrat tasarıya onay vererek geçişini sağlamlaştırmaya yardımcı oldu. Stabilcoin tasarısı, eyalet düzenleyicilerinin yasal yetkisini korurken stabilcoin ihracı için gereklilikleri yazmayı saklı tutuyor. Tasarı, Demokratların stabilcoin ihraç edenlerin eyaletler tarafından düzenlenmeyi tercih ederek federal gözetimden kaçmayı seçebilecekleri yönündeki endişelerine yanıt olarak tasarlandı. Tasarı şimdi her iki otoritenin de gücünü tanırken, Amerika’daki bu stabilcoinleri çıkaranlara ve potansiyel kullanıcılara netlik kazandırıyor.

Daha geniş dijital para ekosisteminde kripto para birimlerinin düzenlenmesiyle ilgili olarak hala büyük bir kargaşa var. Bazı kripto yanlısı milletvekilleri de dahil olmak üzere sektör paydaşları, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) yaptırım taktikleriyle düzenleme yapmakla suçladı.

Düzenleyici netlik çağrılarına rağmen SEC Başkanı Gary Gensler, mevcut menkul kıymetler yasalarının kripto varlık sınıfı için de geçerli olduğu yönündeki görüşünü defalarca yineledi. Bu konumlandırma, kripto ekosistemindeki hukuk uzmanları tarafından farklı şekillerde hatalı bulundu ve bu hafta Finans Komitesi tarafından yapılan kripto düzenlemesine yönelik iki önemli hamle ile nihayet zamanında netlik getirilebilir.

Güncel piyasa hareketlerine buradan ulaşabilirsiniz.


source site-7