ABD Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Waters: “PayPal’ın Stablecoin Çıkarması Endişe Verici”

Bilindiği üzere PayPal, Pazartesi günü kendi kripto parası PYUSD’yi piyasaya süreceğini açıklamıştı.

Ancak bu hamle, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Temsilci Maxine Waters’ın sert eleştirilerine neden oldu.

Waters yaptığı açıklamada, PayPal’ın net bir Federal düzenleyici çerçeve olmadan kendi stablecoin’ini çıkarma kararından “derin endişe” duyduğunu söyledi. Waters, PayPal’ın stablecoin’inin, devasa müşteri tabanı ve küresel erişimi göz önüne alındığında, tüketicinin korunması ve finansal istikrar için risk oluşturabileceğini savundu.

Waters, PayPal’ın stablecoin’inin FED veya diğer Federal kurumlar tarafından yeterli gözetim ve uygulamaya tabi olmadığını iddia etti. Ayrıca, devlet tarafından yetkilendirilmiş kuruluşların Federal denetim olmaksızın stablecoin ihraç etmesine izin verecek bir Cumhuriyetçi tasarıyı da eleştirdi.

Waters, tasarının FED’in merkez bankası rolünü zayıflatacağını ve stablecoinlerin yaygın olarak benimsenmesi halinde ekonomiyi enflasyon veya işsizlikten korumayı zorlaştıracağını söyledi. Stablecoinlerin düzenlenmesi ve denetlenmesi için kapsamlı bir Federal çerçeve oluşturulması çağrısında bulundu.

Demokrat senatör buna ek olarak Cumhuriyetçiler tarafından sunulan stablecoin yasasının yasalaşma ihtimalinin olmadığını savundu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4