ABD Bu 3 Altcoin Projesinin Peşine Düştü! Para Cezasına Çarptırdı

ABD’li düzenleyici CFTC, 3 önemli DeFi oyuncusunu yasa dışı kaldıraçlı işlemlere izin vermekle suçluyor. Söz konusu altcoin projelerinin her biri 100.000 doların üzerinde para cezası ödeyecek.

CFTC, bu 3 altcoin projesine para cezası kesti

Emtia Vadeli İşlem Komisyonu (CFTC), Opyn, ZeroEx (0x) ve Deridex adlı 3 DeFi protokolünü, yasa dışı kaldıraçlı işlemle sunmakla suçluyor. Düzenleyicinin beyanına göre, bu projeler Blockchain tabanlı protokoller ve akıllı sözleşmeler kullanarak borsa olarak işlev görmeleri nedeniyle bir dizi suçlamayla karşı karşılar.

CFTC, Opyn, ZeroEx ve Deridex’i bu ihlalleri sona erdirmeye çağırıyor. Ayrıca, her birine sırasıyla 250.000 dolar, 200.000 dolar ve 100.000 dolar para cezası ödemeye zorluyor. Şirketler, bu suçlamaları çözmek için bu şartları kabul ettiler.

CFTC İcra Direktörü Ian McGinley, “DeFi operatörleri, akıllı sözleşmeler aracılığıyla yapılan yasa dışı işlemleri yasal hale getiriyor. Fakat bu böyle olmamalı” açıklamalarına yer verdi. Ancak, CFTC’nin özellikle 0x’i yakın takip ettiğini belirtelim.

DeFi altcoin projesi, kısa süre önce LabCFTC direktörünü işe almıştı. Jason Somensatto, 2021 yılında düzenleyicinin finans teknolojisi araştırma bölümünde görev aldı. Şu anda Chainalysis’in Kuzey Amerika’daki politika başkanı üstleniyor. CFTC, üç şirketi de kripto para kullanarak kaldıraçlı ve marjinal ticaret işlemleri sunmakla suçluyor.

Kriptokoin.com olarak ayrıntıları bu sayfadan aktarıyor olacağız.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1