3 Analist Bitcoin Tahminini Açıkladı: Dip Bekleniyor mu?

Bitcoin (BTC) fiyatı, S&P 500 Endeksi ve Nasdaq için bir dalgalanma ve kazanç döneminin ardından son zamanlarda 26.000 dolar civarında bir aralık gösterdi. ABD Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole etkinliğinde yaptığı konuşma, ABD ekonomisinde süregelen yüksek enflasyonun altını çizdi. FED yetkilileri yakın vadede faiz indirimi yapılmayacağını belirtirken, Powell merkez bankasının enflasyonu %2 hedefine indirmek için faiz oranlarını daha da yükseltmekten çekinmeyeceği konusunda uyarıda bulundu. Peki, Bitcoin nasıl hareket edecek?

Bitcoin fiyatı 20.000’in altına inecek mi?

Bu dönemde Bitcoin, Powell’ın konuşmasıyla bağlantılı olarak fiyatında önemli bir düşüş yaşadı. Bu satış, Aralık 2021’den bu yana görülen en büyük likidasyon olayına işaret etti. CrediBULL gibi bazı analistler, short pozisyonların 20.000 dolar seviyesinin altına yerleştirilmesine rağmen, en iyi kripto para birimi için önemli bir yükseliş hissi testi olmadığını belirtti. BTC fiyatı 24.800 dolar seviyesinin üzerinde kaldığı sürece, önümüzdeki haftalarda yükseliş eğiliminin devam etmesi beklenebilir.

Ünlü kripto para traderı ve analisti Michael van de Poppe, son düzeltmenin Bitcoin için bir dibe işaret edip etmediğini ya da 20.000 dolara bir düşüşün hala beklenip beklenmediğini sorguladı. Mevcut düzeltme ile 2014-2018 döngüsü arasında paralellikler kurarak, her ikisinde de Bitcoin fiyatının 200 Haftalık Üstel Hareketli Ortalamaya (EMA) ulaştığını vurguladı. Van de Poppe ayrıca BTC’nin fiyatında yılın dördüncü çeyreğinde gerçekleşmesi öngörülen bir halving öncesi ralli potansiyelini de tartıştı. Teknik analizin ötesinde van de Poppe, Bitcoin’in yörüngesini etkileyebilecek yaklaşan ekonomik olayların ve haber verilerinin önemini vurguladı. Buna ABD için işsizlik ve PMI verileri, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı gibi veriler dahil.

Arthur Hayes, ETF gelişimine dikkat çekti

BitMEX kurucusu Arthur Hayes, geleneksel finans kurumları (TradFi) ile kripto endüstrisi arasındaki rekabeti tartıştı. Eski finans devlerinin, özellikle birçok kripto firması zorluklarla karşılaştığı için kripto endüstrisinin kontrolünü ele geçirmek istediklerini öne sürdü. Hayes, bu finans kurumlarının kripto borsasında işlem gören fonlar (ETF’ler) veya müşterilere fiat para birimi karşılığında kripto türevleri sağlayan benzer ürünler sunacağına inanmakta. Bu hamle, kripto piyasası üzerindeki kontrollerini sürdürmelerine ve potansiyel etkisinden yararlanmalarına olanak sağlayacaktır.

Hayes, bankaların ve düzenleyicilerin kripto ürünlerinin ayni itfalarını sınırlama ve fiat para birimine dönüştürmeye zorlama, böylece bu ürünleri geleneksel bankacılık çerçevesi içinde tutma potansiyelinin altını çizdi. Ayrıca BlackRock gibi varlık yöneticilerinin Bitcoin’in mutabakat ağına ve madencilik sektörüne hakim olmaya çalışabilecekleri tahmininde bulundu. Hayes, geleneksel finans akınının kripto para birimlerinin merkezsizleşmiş etiğini etkileyip etkilemeyeceğini sorguladı. Sonuç olarak Hayes, son Bitcoin fiyat aralığını, bir dip ya da daha fazla düzeltme olasılığını, yarılanma öncesi bir ralli potansiyelini ve geleneksel finans kurumlarının kripto endüstrisine katılımını tartıştı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1