1800 Dolardan Ethereum Satan Balinalar Bu Düşüşte ETH Satın Aldı Mı?

Kripto para piyasası bir süredir yatay hareket ederken bu durum Bitcoin ve altcoinlerin sert düşüşüyle bozuldu.

BTC 25.000 dolara gelirken, en büyük altcoin Ethereum (ETH) ise 1,550 dolara kadar düştü.

Yatırımcıların çoğu bu düşüşe hazırlıksız yakalanırken bazı yatırımcılar düşüş öncesi satış yaptılar ve büyük zararlardan kıl payı kurtuldular.

Lookonchain‘in paylaştığı verilere göre, bir Ethereum balinası büyük düşüş öncesi 41 milyon dolar değerinde 22.341 ETH satarak büyük oranda zarara uğramasını engelledi.

Buna göre, balina ETH satışını 1.840 dolar seviyesinden yaparken, mevcut ETH fiyatı 1,686 dolarlık fiyattan yapılsaydı balina yaklaşık olarak 4 milyon dolar zarara uğramış olacaktı.

“Bu balina çok akıllıydı ve piyasa çökmeden önce 22.341 ETH (41 milyon dolar değerinde) sattı.

Bu satışından yaklaşık 1,7 milyon dolar kaybetmesine rağmen büyük piyasa çöküşünden ve daha büyük zarardan başarıyla kurtuldu.

Belki gelecekte daha ucuz bir fiyata ETH’leri geri alacaktır.”

Bu balina dışında kripto para ticaret şirketi Cumberland de düşüş öncesi ETH satışı yapan yatırımcılar arasında yer aldı.

Cumberland da piyasa çökmeden önce 14,4 milyon dolar değerinde 8.000 ETH sattı. Satış fiyatı ortalaması 1,800 dolar oldu.

Sonrasında düşüşü fırsata çeviren Cumberland, Binance’ten 6,72 milyon dolar değerinde 4.000 ETH aldı. Alış fiyatı ortalaması ise 1,680 dolar oldu.

“Cumberland akıllıydı ve piyasa çökmeden önce 8.000 ETH (14,4 milyon dolar değerinde) sattı.

Sonrasında Binance’ten 6,72 milyon dolar değerinde 4.000 ETH aldı.”

Bunun yanında yaşanılan sert düşüşler kaldıraçlı işlem yapan yatırımcıları da etkiledi. Bu noktada Coinglass’ın verilerine göre, 1 milyar dolara yakın long pozisyon tasfiye oldu.

Tasfiye olan miktarda Bitcoin ilk sırada yer alırken, ikinci sırada Ethereum yer aldı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4