14 Wall Street Analistinden Tahmin: Altın İçin Sıradaki Ne?

Altın, haftanın büyük bir bölümünde durgun bir seyir izledikten ve Fed’in 25 baz puanlık artırımını olağan karşıladıktan sonra, beklenenden iyi gelen ABD istihdam ve büyüme verilerinin ardından Perşembe sabahı sert bir şekilde satıldı.  Ancak değerli metal Cuma günü tekrar 1.960 doların üzerine tırmanarak Perşembe günkü kayıplarının yarısını silmiş olsa da, analistler altının önümüzdeki haftaki yönü konusunda oldukça eşit bir şekilde bölünmüş durumda, bireysel yatırımcılar ise beklentileri konusunda biraz daha iyimser. En son Haftalık Altın Anketi, perakende yatırımcıların 4 Ağustos’ta sona eren hafta boyunca altın fiyatlarının yükselmesini beklediğini gösteriyor. Piyasa analistleri ise ekonomik göstergeler ve teknik trendlerden kesin bir yönlendirme bekledikleri için daha temkinli davranıyor. İşte haftalık altın anketine göre beklenen seviyeler…

Altın fiyatı için neler oldu?

SIA Wealth Management baş piyasa stratejisti Colin Cieszynski, Cuma günkü olumlu fiyat hareketine rağmen sarı metalin yakın vadede düşüş eğiliminde olduğunu düşünmekte. Cieszynski, “Altın genel olarak yatay bir seyir izliyor. Bugün bir sıçrama yaşansa da, genel olarak, yerleşik bir işlem aralığı içinde düşüş eğiliminde duruyor. Önümüzdeki hafta için altın konusunda düşüş eğilimindeyim,” dedi.  Öte yandan, Adrian Day Asset Management Başkanı Adrian Day, Fed’in son açıklamalarını ve hala devam eden enflasyonu altın için yükseliş olarak görüyor.  Day, şunları söyledi:

FED’in faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşıyoruz, ancak enflasyon oranı, yüksek petrol fiyatlarının ekonomiye yansıması, ulaşımı ve mağazalardaki çoğu ürünü etkilemesi nedeniyle birkaç ay içinde tersine dönüp tekrar yükselişe geçebilir. Enflasyon düşürülmeden zamlara son vermek altını ateşleyecektir.

Değerli metalde beklentiler ne yönde?

Bu hafta Kitco News Altın Anketi’ne 14 Wall Street analisti katıldı. Beraberlikle sonuçlanan oylamada, hem yükseliş hem de nötr pozisyonlar beşer oy veya yüzde 36 oy aldı. Aynı zamanda, dört analist ya da yüzde 28’i gelecek hafta için altın konusunda düşüş yönünde görüş bildirdi. Bu arada, online anketlerde 322 oy kullanıldı. Katılımcıların 158’i ya da yüzde 49’u altının önümüzdeki hafta yükseleceğini düşünmekte. Diğer 106 kişi ya da yüzde 33’lük bir kesim altının düşeceğini söylerken, 58 kişi ya da yüzde 18’lik bir kesim ise yakın vadede nötr kalacağını belirtti.

Son anket, bireysel yatırımcıların altın fiyatlarının önümüzdeki hafta sonuna kadar ons başına 1.984 dolar civarında işlem görmesini beklediğini gösteriyor. Önümüzdeki Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam raporu, değerli metaller için önümüzdeki haftanın en önemli olay riskini temsil ediyor ve analistler Fed’in bir sonraki hamlesine ilişkin ipuçları için kilit ABD istihdam göstergesine bakacaklar.

ABD verileri piyasayı nasıl etkiliyor?

Forex.com’da kıdemli piyasa stratejisti olan James Stanley’e göre  “Şu anda aşağıya doğru bir eğilimle değişmeden bakıyoruz. Dayanıklı Tüketim Malları ve GSYH’nin her ikisi de ABD dışındaki beklentileri ezdi ve bu Powell’ın verilere bağlı olduklarını söylemesinden bir gün sonraydı. Enflasyon düşerken, öncü göstergeler oldukça güçlü seyretti, bu nedenle veri bağımlılığı Eylül ayında ve muhtemelen ondan sonra başka bir artışa yol açabilir, ki piyasalar şu anda bunu hiç beklemiyor.”

Stanley, Çekirdek PCE’nin hala yüzde 4’ün üzerinde olması nedeniyle Fed’in işinin bitmediğinin açık olduğunu söyledi. “Gelecek hafta için, bu temanın gerçekleşebileceğine dair ipuçları vermeye devam etmek için ayıların üst taraftaki kırılma girişimlerine adım attığını görmem gerekiyor,” diye ekledi. 

19 Wall Street Analisti: Haftaya Altın İçin Bunları Bekleyin!

Teknik analizler altın fiyatlarında düşüşe işaret ediyor

Teknik analizlerin çoğu, altın fiyatlarının önümüzdeki hafta da düşüş eğiliminde olacağına işaret ediyor. The Gold Forecast’ten Gary Wagner, altın için teknik tablonun bu hafta önemli ölçüde kötüleştiğini söyledi. Wagner, aşağıdakileri söyledi:

Altının 1.980,70 dolar seviyesine kadar yükselip ardından hızla satılmasının ardından teknik grafikte büyük bir hasar meydana geldi. 1.980 dolar tam olarak yüzde 38,2 Fibonacci düzeltmesinin sabitlendiği yer. Her ne kadar 100 günlük hareketli ortalamanın üzerinde açılmış olsa da, daha kısa vadeli 50 günlük hareketli ortalamanın da altına inerek son 13 işlem gününde görülmeyen düşük bir seviyeden kapandı.

Yapay Zeka Coinleri Ölüyor mu? Bunlar Çakıldı!

Wagner, FED’in şahin açıklamaları ve altının “kilit ve kritik öneme sahip teknik seviyeleri kırması” kombinasyonunun, önümüzdeki günlerde değerli metal için daha fazla aşağı yönlü risk gördüğü anlamına geldiğini söyledi. Altın fiyatları hafta sonunda nötr bölgeye doğru dönmeye devam ediyor. Spot altın en son ons başına 1,961.60 dolar civarında işlem gördü. Ancak Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi, değerli metal haftalık bazda yüzde 0.39 düşüşte.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2