zkSync Üzerindeki Protokolde Rug-Pull: Token Fiyatı Çakıldı, Ekip Kayıplara Karıştı!

Ethereum (ETH) katman-2 ağı zkSync Era üzerinde yer alan Kannagi Finance, “Rug-Pull” olarak bilinen dolandırıcılık yönetimini kullanarak yatırımcı varlıkları ile birlikte kayıplara karıştı.

Ethereum katman-2 ağı zkSync Era üzerinde faaliyet gösteren gelir toplama protokolü Kannagi Finance (KANA), 2,13 milyon dolar değerinde kullanıcı fonuyla kayıplara karıştı.

DeFiLlama verilerine göre Kannagi Finance üzerindeki toplam kilitli değer (TVL) neredeyse 0’a gerilerken protokolün resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarının kapatıldığı görüldü. Protokolün 6 Haziran tarihinde Almanya merkezli bir şirkete bağlı denetim platformu SolidProof tarafından denetlendiğini ortaya çıktı. Bunun üzerine gözler, denetim platformu SolidProof’tan gelecek açıklamalara çevrildi.

SolidProof 29 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, Kannagi Finance’e yapılan denetimin yalnızca “KANA” isimli ERC-20 token’ı için geçerli olduğunu ve başka bir denetim gerçekleştirmediklerini bildirdi. Platform denetimleri sonucunda KANA’nın standart bir ERC-20 olduğuna dair yayınladığı raporu da kanıt olarak gösterdi.

SolidProof ayrıca Kannagi Finance’in kasa sözleşmelerinin eski adıyla SolidityFinance olarak bilinen SourceHat tarafından denetlendiğini bildirdi. Platform, Kyber Network’e olayın soruşturulması konusunda yardımcı olduğunu belirtti. Verilen bilgilere göre olayla ilgili sanık veya sanıkların Çin’de ikamet ettiği tespit edildi.

On-chain araştırma platformu MistTrack ise olaydan bir süre sonra Rug-Pull’dan elde edilen varlıklardan 1,13 milyon dolar değerinde 600 ETH’nin kripto para mikseri Tornado Cash’e gönderildiğini belirtti.

Coingecko verilerine göre KANA, olayın ardından 0,00685 dolar seviyesinden yazım fiyatı olan 0,0000662 dolar seviyesine düşerek %99’un üzerinde değer kaybetti.


source site-9