Zarar Açıklayan SASA Duyurdu: Yeni Yatırım Kapıda! SASA Hisse Senedi Yükselişte

Geçtiğimiz günlerde 2023 yılı ikinci çeyrek finansallarını açıklayan SASA, sabah saatlerinde Kamuyu Ayındalatma Platformu’nda (KAP) yeni bir açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamaya göre şirket, yeni bir yatırım için kolları sıvadı. Açıklanan yatırım kararının ardından SASA hisse senedi, Borsa İstanbul’da yüzde 3’e yakın prim ile işlem görüyor.

Borsa İstanbul’da özellikle küçük yatırımcının favori hisseleri arasında öne çıkan SASA, 2023 yılının ikinci çeyreğine ait finansal raporlarında beklenmedik bir şekilde zarar açıklamıştı. Şirket, 2022 yılının aynı döneminde 5,57 milyar TL net kar elde etmişken, 2023 yılında ise 700 milyon TL zarar etmesi yatırımcıların zihninde soru işaretleri oluşmasına yol açmıştı. Bazı analistler, özellikle ertelenmiş vergi gelirlerinin şirketin finansal tablolarında geçmişte net kar rakamlarını şişiren bir etken olduğunu belirtmiş olsalar da, yatırımcılar hala SASA hisse senetlerine yatırım yapmaya devam ediyorlar.

SASA’nın sabah KAP’ta (Kamuyu Aydınlatma Platformu) yayımladığı bir açıklama ise yatırımcılarını sevindirdi. Şirket, 25 milyon dolar tutarında bir “Arazi GES” (Güneş Enerji Santrali) yatırımı yapacağını duyurdu. Bu yatırımın 10 ay içerisinde tamamlanması öngörülürken, yapılan yatırımın en kritik noktası, SASA’nın büyük bir maliyet kalemi olan enerji giderlerinde olası bir azalmayı beraberinde getirecek olaması. GES yatırımının devreye alınmasıyla birlikte SASA, enerji tüketiminin yaklaşık olarak yüzde 10’unu bu yeni tesis aracılığıyla karşılamayı hedefliyor.

SASA Hisse Senedi, Borsa İstanbul’da Tekrar Yeşil Tarafta!

Geçtiğimiz birkaç gündür kötü gelen bilançonun da etkisiyle değer kaybeden SASA, yeni yatırım haberi ile tekrardan pozitif tarafa geçmeyi başardı. 2 Ağustos tarihinden itibaren yaklaşık yüzde 15 değer kaybederek 66,30 TL seviyesinden 56 TL seviyesine gerileyen SASA hisse senedi, yeni güne alıcılı tarafta başlarken gün içi pozitif seyrini korumayı sürdürüyor. Hisse, saat 11:10 itibarıyla yüzde 2,30’luk bir yükselişle 57,90 TL seviyesinden işlem görüyor.

source site-1