Yüksek Faiz Oranları, Hedge Fonlar Üzerinde Baskı Yaratıyor

Financial Times tarafından bildirilen bir habere göre, son 18 ay içinde, büyük merkez bankalarının agresif faiz artırım politikaları, yatırımcıların minimum riskle elde edebileceği getirileri artırdı. Ancak bu durum, hedge fonlarının performansını artırmaları gerektiği yönündeki baskıyı artırıyor.

ABD faiz oranlarının son yıllarda yüzde 5’ten fazla artması gibi küresel borçlanma maliyetlerindeki yükseliş, yatırımcıların hedge fonlarının bu tür faiz hareketlerine paralel getiriler sunması gerektiği düşüncesini güçlendiriyor. Aksi takdirde, fonlar geri ödemelerle ve ücretlerde kesintilerle karşılaşabilir, bununla birlikte müşterilerinin büyük bir kısmını da kaybedebilirler.

Towers Watson Yatırım Yönetimi’nin Küresel Başkanı Paul Berriman, “Risksiz faiz oranının şu an yüzde 5 olması büyük bir olay. Hedge fonlarının, yatırımcılarına ne sunabileceklerini açıklamaları gerekiyor. Riskten korunma fonu endüstrisinin ciddi bir uyum sağlaması ve karşılaştığı zorluklarla yüzleşmesi gerekiyor” dedi.

Derlenen verilere göre, hedge fonları bu yılın ilk yedi ayında yüzde 5,2 oranında kazanç elde etti. Yüzde 5,2’lik bir kazanç, çoğu yatırımcıyı tatmin etmiyor. Çünkü güncel olarak büyük ekonomilerde devlet tahvillerinin getirisi yüzde 5 civarında. Dolayısıyla riskiz bir yüzde 5, çoğu yatırımcıya riskli bir yüzde 5,2’den daha cazip geliyor.

Sussex Partners’ın Kurucu Ortağı Patrick Ghali, Yöneticilerimize risksiz faiz oranı üzerinden nasıl bir getiri sağlamayı hedeflediklerini soruyoruz ve yöneticilerin yüzde 99’u, eğer bu hedefi tutturamazlarsa iş yapamayacaklarını biliyor” dedi.

source site-1