YouTube’dan kötü haber! Video izlemek işkence olacak

Dünyanın en popüler video platformu YouTube, reklam engelleyici kullanan kullanıcılarla büyük bir mücadele içinde. Platform bu mücadeleyi daha da etkili hale getirmek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Yeni özellikle birlikte YouTube, reklam engelleme uyarıları için bir geri sayım aracını test ediyor. İşte detaylar!

YouTube, kullanıcılara video izlemek için iki seçenek sunuyor!

Bilindiği üzere YouTube, video aralarında çıkardığı reklamlarla kullanıcıları da çileden çıkarıyor. Platform bu reklam sorunu için ise Premium aboneliğini kullanıcılara sundu. Ancak pek çok kullanıcı, Premium aboneliğine para ödemek yerine reklam engelleyici kullanmayı tercih ediyor.

Geçtiğimiz aylarda platform, reklam engelleyiciler açıkken platforma erişimi kapatacağını ifade etmişti. Bugün çıkan haberlere göre YouTube resmi olarak bu kararını gerçekleştiriyor. Bununla birlikte Google, bazı kullanıcıların karşısına “YouTube’da reklam engelleyicilere izin verilmez.” mesajını çıkarıyor.

En fazla aboneye sahip YouTube kanalları!

En fazla aboneye sahip YouTube kanalları!

YouTube’da popüler kanalların savaşı sürüyor. İşte şu anda en çok aboneye sahip YouTube kanalları sıralaması…

Bununla birlikte şirket, reklamdan sıkılanları iki seçeneğe yönlendiriyor: Premium almak veya sürece katlanmak. YouTube, yeni özelliği geri sayıma aracı özelliğiyle birlikte ise reklam engelleyici için zaman ayarlı uyarı veriyor.

Söz konusu yeni özellik, menünün sağ üst köşesinde yer alacak. Bununla birlikte zamanlayıcının süresi hakkında henüz bir bilgi yok. Ancak erişim engelinin süre dolduktan sonra devreye gireceği belirtiliyor. Şirket daha öncesinde de bu konuyu oldukça ciddiye aldığını ifade etti.

YouTube'dan kötü haber! Video izlemek işkence olacak

Bunun yanı sıra konuyla ilgili, “Kullanıcılar bir reklam engelleyici kullandıklarının yanlışıkla işaretlendiğini düşündükleri durumlarda, bilgi penceresindeki bağlantıya tıklayarak bu konuda bize geri bildirimi paylaşabilirler.” dedi. Böylece de reklam engelleyici kullanmasa da ceza alan kişiler için bir çözüm yolu sunuluyor.

Peki, siz YouTube reklam engelleyici önlemleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce YouTube haklı mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

source site-29