Yeni Zelanda Merkezli Kripto Para Borsası Ödeme Yapamıyor!

Basına yansıyan haberlere göre Yeni Zelanda’da faaliyet gösteren bir kripto para borsasının müşterileri fonlarına erişemiyor. Auckland merkezli kripto ticaret platformu Dasset ile ilgili iddialar gündeme bomba gibi düştü.

Yeni Zelandalı basın kaynağı The Herald, yüzlerce müşterinin hesaplarına erişemediğini iddia etti. Habere göre Dasset platformunda işlem yapan bir yatırımcı, biriktirdiği 40 bin doları 3 aydır hesabına aktaramıyor. Kaynağa konuşan bir başka müşteri ise bizzat borsa CEO’su ile görüşmesine rağmen durumun düzelmediiğini belirtti.

Dasset, Ocak ayından bu yana ödemeler için bir aracı banka bulamıyor. CEO Stephen Macaskill, daha önce bu nedenle şirketin gönüllü iflas başvurusu yaptığını açıklamıştı. Ancak aradan geçen uzun sürenin ardından Dasset borsasının başında henüz bir kayyum bulunmuyor. Borsaya kayda değer miktarda para yatıran müşteriler ise mağdur.

Auckland merkezli kripto para borsası 2017 yılında faaliyete başladı. Borsanın işlem hacmine dair net bir veri olmasa da Binance ve Coinbase gibi rakiplerinin oldukça ardında kaldığı biliniyor.

source site-1