Yeni Bir Kripto Dolandırıcılığı Girişimi Tespit Edildi!

Kripto dünyasında sahtekarlıklarda ve dolandırıcılık olaylarında sınır yok! Dolandırıcılar şimdi de Grayscale’ın GBTC’sini sahtekarlıklarına alet ediyor. Sosyal medya platformu X’te 13 milyar dolarlık Grayscale Bitcoin Trust ile ilişkilendirilen bir GBTC adlı token’ın 25 milyon dolarlık bir hediye olduğu iddiası dolaşıyor. Tabi ki bu bariz bir sahtekarlık.

Milyonlarca dolarlık kripto hediyesi!

Sosyal medya platformu X’te iddia edilen 25 milyon dolarlık kripto hediyesi gerçek olamayacak kadar iyi. Bu arada, bunun sürpriz değil, gerçekten olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Perşembe ve Cuma günleri X’te yayınlanan gönderiler, kriptoda şu anın en sıcak hikayelerinden birine dayanıyor. Arka planda, Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz yakın zamanda kazanılan bir mahkeme sonucunda ETF olarak bilinen favori geleneksel finansal yatırım aracına dönüştürülme yolunda ilerleyen Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) var.

Bahse konu olay, GBTC adlı yeni bir token’ın 25 milyon dolarının (13 milyar dolarlık gerçek tröstle ilişkili ticker sembolü) yazıda bahsedilen bir web sitesini ziyaret eden kişilere dağıtılacağı iddiasına dayanıyor. İşin püf noktası, bu vaatlerde bulunan @Grayscale_FND hesabının Grayscale adlı gerçek şirketle hiçbir ilgisi yok. Bir Grayscale sözcüsü bu durumu Cuma günü teyit etti. Böylece, söz konu teklifin bariz bir dolandırıcılık olduğu ortaya çıktı.

Sahte Grayscale (X)

Musk’ın ücrete dayalı ‘mavi tik’ politikasının bir sonucu mu?

Elon Musk Twitter’ı satın alıp adını X olarak değiştirmeden önce, @Grayscale_FND’nin hesabında olduğu gibi mavi bir onay işareti, hesabın doğrulanmış olduğunu, hesap bu etiketi almadan önce bir miktar düşünce ve incelemenin gerçekleştiğini gösteren bir işaretti. Şimdi ise hesap sahibinin ayda 8 dolar ödediği anlamına geliyor. Bu da, mavi işaretli X hesaplarını kullanan kripto dolandırıcılarının çoğalmasına yol açıyor.

Gerçek @Grayscale X hesabı, şirketler ve diğer “resmi” kuruluşlar için ayrılmış bir tanımlama olan altın bir onay işaretine sahip. Kandırılmaktan kaçınmak için bir X kullanıcısının bilmesi gereken tek şey bu yeni ayrım. Ancak @Grayscale_FND’nin gerçek Grayscale’in logosunu kullanmasının da onları kandırması olası.

Kripto
Grayscale_FND @Grayscale’in gerçek hesap bilgilerini kopyaladı (X)

Bildiğiniz üzere kripto dünyası bu tür olaylara yabancı değil. Bir araştırmacı, @Grayscale_FND’nin gönderilerinden haberdar oldu. Çünkü birisi onu X’te spam’ledi. Grayscale_FND takip etmediği hesaplardan gelen doğrudan mesajları kabul etmiyor. Bu yüzden, bu hesabın arkasındaki kişiye ulaşmanın bir yolu yok. Bu arada Grayscale Digital Currency Group’a ait bir şirket. Araştırmacının X adresine gönderdği bir e-postaya verilen yanıt: “Şu anda meşgulüm. Lütfen daha sonra tekrar kontrol edin.” şeklinde.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1