Yatırımcılar Kaçıyor mu? Ethereum Bu Metrikte Şok Etti

Bitcoin, merkezi borsalardaki rezervin azalmasıyla yatırımcı güveninin işaretlerini gösterirken, Ethereum daha karmaşık bir anlatı çiziyor. IntoTheBlock X gönderisine göre, bu hafta yaklaşık 380 milyon dolar değerinde ETH merkezi borsaları (CEX’ler) terk etti. Ayrıca geçtiğimiz ay boyunca rakam yaklaşık 1,5 milyar dolar oldu.

Ethereum kaçışı ne anlama geliyor?

Bu büyük çıkış, Grayscale’in SEC’e karşı kazandığı yasal zaferin ardından geliyor. Üstelik Ethereum ETH’nin son kazançlarını kaybetmesiyle de aynı zamana denk geliyor. Varlık şu anda kritik bir trend çizgisinde sallanıyor. Ayrıca bu da piyasa analistlerini ve yatırımcıları beklentileri konusunda giderek daha temkinli hale getiriyor.

Ethereum fiyatı şu anda 24 saatlik zamanda 4,33 milyar dolarlık işlem hacmiyle 1.635,99 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatteki %0,80’lik artışa rağmen Ethereum, Grayscale’in SEC’e karşı kazandığı yasal zaferin ardından tüm kazançlarını sildi. Mevcut piyasa değeri 196,67 milyar dolar. Ancak varlık belirleyici bir trend çizgisinin yakınında seyrediyor. Diğer taraftan düşüş eğilimleri ortaya çıkıyor. Mevcut seviyelerin korunamaması, önümüzdeki aylarda önemli bir aşağı yönlü riskini artırabiliyor.

Bitcoin’in sessiz güveni

Ethereum ETH’nin tam aksine, Bitcoin yatırımcı güveninin arttığı bir dönemin tadını çıkarıyor gibi görünüyor. Bitcoin’in merkezi borsalardaki rezervleri bu ay %4,1 oranında düşerek Ocak 2018’den bu yana en düşük seviyelerine ulaştı. CryptoQuant verilerine göre, merkezi borsalar Ağustos ayı sonunda 2.010.346 Bitcoin tutarak ayın başına kıyasla 86.305 Bitcoin’lik bir azalmaya işaret etti.

Bitcoin şu anda 25,859.77 dolardan işlem görüyor. 24 saatlik işlem hacmi 14.57 milyar dolar. Ayrıca son 24 saatte %0.48 artış gösterdi. Bu ölçümler Bitcoin’in Ethereum ETH’ye kıyasla daha istikrarlı bir yolda olduğunu gösteriyor.

Ayrışan yörüngeler ve yatırımcı stratejileri

Bitcoin ve Ethereum ETH’nin zıt eğilimleri oluyor. Bu nedenle, traderların ve yatırımcıların her bir varlık için farklı stratejiler benimseyebileceği anlamına geliyor. Bitcoin’in borsalardaki arzının azalması, uzun vadeli yatırımcı iyimserliğine işaret ediyor. Diğer taraftan mevcut piyasa koşullarında potansiyel olarak temkinli bir duruş anlamına geliyor.

Ethereum'dan Çıkan Balinalar, Bu Altcoin'i Hızla Topluyor!

Buna karşılık, Ethereum ETH’nin önemli çıkışlarını yorumlamak kolay değil. Bazı analistler, bu çıkışların muhtemelen yaklaşan ağ güncellemeleri nedeniyle olduğunu düşünüyor. Diğer taraftan yasal belirsizliklerden kaynaklanan yatırımcı belirsizliğini yansıttığını düşünenler de var. Kripto dünyası geliştikçe, Bitcoin ve Ethereum ETH’nin farklı yolları muhtemelen farklı piyasa anlatılarını şekillendirecek. Diğer taraftan kriptokoin.com olarak baktığımızda yatırım yaklaşımlarına da yön verecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2