Yatırımcılar Dikkat! Bitcoin BTC’de Satış Dalgası Bitmemiş Olabilir

Bitcoin BTC’nin sadece 48 saat içinde yaklaşık 30.000 dolardan 25.000 dolara düşmesi, yatırımcıları önemli ölçüde likidasyonla karşı karşıya bıraktı. Ancak bu ani düşüş hareketi hikâyenin sonu olmayabilir. Madenci istatistiklerine daha derinlemesine bakıldığında önemli bir durum var. Buna göre, belirli koşulların devam etmesi halinde başka bir fiyat çöküşünün ufukta olabileceği ortaya çıkıyor. Birincil endişe Bitcoin’in hash gücü ve madencilerin ellerindekileri boşaltmaları için artan baskı etrafında dönüyor.

Bitcoin madencilerinin ikilemi

Bitcoin’in fiyatının 25.000 dolara düşmesi kısa bir zaman dilimi içerisinde önemli likidasyonları tetikledi. Yine de, bu düşüş eğiliminin kendini tekrarlama olasılığı söz konusu. Bu denklemdeki kilit faktör, artmaya devam eden hash gücü. Eğer hash gücü yüksek kalır ve fiyat hızla toparlanmakta zorlanırsa bu durum da farklı bir gelişme oluyor. Bitcoin BTC madencileri ellerindekileri satmak zorunda kalıyor.

Bitcoin BTC’nin 7 günlük ortalama hash gücü şu anda yaklaşık 409 milyon TH/s seviyesinde. Diğer taraftan hiçbir yavaşlama belirtisi göstermemekte. Hash gücünün yükselmesi genellikle olumlu bir gelişme olarak görülüyor. Diğer taraftan, düşen BTC fiyatlarıyla birleştiğinde sorunlu hale geliyor. Yüksek hash gücü madencilik sürecini daha pahalı hale getiriyor. Piyasa koşulları madencilerin lehine değişmediği sürece, BTC varlıklarını satma baskısı yoğunlaşabilir.

Madenci rezerv büyümesi

Özellikle, hash gücü yükselmeye devam ettikçe madenciler tarafından tutulan Bitcoin BTC miktarını temsil eden madenci rezervi de artıyor. Bitcoin’in yükselişinin son aşamasında, yaklaşık 26.000 dolardan 31.500 dolara yükseldiğinde, madenci rezervi 1,82 milyon BTC’den 1,84 milyon BTC’ye çıktı. Bu 200.000 BTC’lik büyüme, son fiyat düşüşünden sonra gerçekleşti. Madenciler koşulların kendi lehlerine geliştiğini görmezlerse önemi bir hamle gerçekleşiyor. Buna göre, bu Bitcoin rezervleri eninde sonunda satılabilecekleri borsaların yolunu buluyor.

Bitcoin Madencileri BTC Satıyor! 'Bu Rakamlara Gidiyoruz'

Kriptokoin.com olarak baktığımızda bu gelişmeler ışığında, yatırımcılar dikkatli olmalı. Ayrıca Bitcoin BTC’nin fiyat hareketlerini yakından izlemeliler. Hash gücü yüksek kalmaya devam ederken bir toparlanma rallisi gecikirse önemli bir hamle gelecek. Buna göre bu durum potansiyel olarak bir satışı tetikleyecek. Hash gücü, madenci rezervleri ve BTC fiyatları arasındaki karmaşık etkileşim, kripto para piyasasında dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1