Yatırım Şirketi Grayscale’den SEC’e ETF Çağrısı: Eşitlik İçin Tüm Başvuruları Onaylayın!

Kripto para alanında önde gelen bir varlık yönetimi firması olan Grayscale Investments, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) tüm spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına eşit muamele etmeye çağıran bir bildiri yayınladı.

Grayscale, SEC’e Gönderdiği Mektupta Tüm Spot Bitcoin ETF’leri İçin Eşit Muamele Çağrısında Bulundu

Şirket, yalnızca birkaç ETF başvurusunun onaylanmasının kazanan teklifler için “haksız” bir avantaj yaşatacağı yönündeki endişelerini dile getirdi.

Perşembe günü SEC’e sunulan açıklamada Grayscale, kendileri de dahil olmak üzere tüm başvuru sahipleri için eşit muamele ihtiyacını vurguladı.

Grayscale şu anda Grayscale Bitcoin Trust’ı (GBTC) bir ETF’ye dönüştürmek için yaptığı başvurunun onaylanması için uzun süreli bir yasal mücadele veriyor.

SEC son zamanlarda Ark 21 Shares, Invesco Galaxy, BlackRock, Valkyrie, VanEck, WisdomTree ve Wise Origin (Fidelity) dahil olmak üzere çeşitli finans kuruluşlarından spot Bitcoin ETF’leri için yapılan başvurularda bir artış gördü.

Grayscale, bu tür tekliflerin onaylanmasının SEC’in yaklaşımında olumlu bir değişimi yansıtabileceğini kabul etmekle birlikte, seçilenlere “ayrımcı ve önyargılı bir ilk hamle avantajı” verilmesine karşı uyarıda bulundu.

Grayscale’in açıklamasında, başvuru sahiplerinin kripto para borsası Coinbase ile yaptıkları gözetim-paylaşım anlaşmalarına ilişkin endişeler dile getirilerek, bu anlaşmaların SEC’in gerekliliklerini karşılamayabileceği öne sürüldü.

Özellikle, SEC daha önce Grayscale’in GBTC’yi bir ETF’ye dönüştürme başvurusunu reddetmiş, ancak birkaç vadeli işlem tabanlı Bitcoin ETF’sini onaylamıştı.

Bu durum, Grayscale’in bir önceki yılın Haziran ayında dönüşümü reddettiği için SEC’e karşı dava açmasına yol açmıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4