Yatırım bankası Berenberg’ten MicroStrategy Raporu: “Şirketin Bitcoin Zararı Yanıltıcı!”

Yatırım bankası Berenberg tarafından hazırlanan bir rapora göre, MicroStrategy (MSTR), Finansal Muhasebe Standartları Kurulu (FASB) tarafından alınan bir kararın ardından Bitcoin varlıklarını raporlama biçiminde bir değişikliğe gidecek.

Berenberg, MicroStrategy’nin Bitcoin Zararının Yanıltıcı Olduğunu Söyledi

MicroStrategy, Ağustos 2020’de Bitcoin satın alma stratejisini başlattığından bu yana, 2022’nin 2. çeyreğinde kaydedilen 917,8 milyon dolarlık en büyük zararla birlikte, yaklaşık 2,23 milyar dolarlık toplam zarar beyan etti.

Berenberg, bu durumun şirketin doğal değerinin olumsuz etkilendiğine dair yanıltıcı bir izlenime yol açtığını, oysa gerçekte durumun böyle olmadığını öne sürüyor.

Yapılacak değişiklik, MicroStrategy ve dijital varlıklara sahip benzer şirketlerin, mevcut FASB kuralları kapsamında değer düşüklüğü zararlarının yaşattığı olumsuz görüntüyü ortadan kaldırmasını sağlayacak.

FASB’ın kararı, firmaların gerçeğe uygun değer muhasebesini kullanarak kazanç ve kayıplarını gelir tablolarında hemen göstermelerine olanak tanıyor.

MicroStrategy İcra Kurulu Başkanı Michael Saylor, kural güncellemesini memnuniyetle karşılayarak, bunun ” Bitcoin’in bir hazine varlığı olarak benimsenmesinin önündeki büyük bir engeli ortadan kaldırdığını” belirtmişti.

FASB yeni kuralların resmi olarak 2025 yılında yürürlüğe gireceğini belirtirken, şirketler bunları daha erken benimseme seçeneğine sahip olacak. Berenberg, MicroStrategy’nin bu seçeneği kullanacağını tahmin ediyor.

Berenberg şu anda MicroStrategy hisseleri için bir satın alma notu tutuyor ve 510 dolarlık bir fiyat hedefi veriyor, hisse senedi dün 353,07 dolardan işlem gördü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4