Yarın Dev Bitcoin (BTC) Opsiyonları Kapanıyor! Fiyat Düşer mi?

Haftalık Bitcoin opsiyonlarının yaklaşık 570 milyon dolarlık kısmı Cuma günü sona eriyor. Son makro ve kripto haber olayları avantajı ayı eğilimli traderların lehine çevirdi.

Bitcoin ayıları avuçlarını ovuşturuyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Bitcoin uzun bir süre sonra ilk kez 28.000 doların altında kapandı. Analistler bunun olası nedeni olarak hızla, enflasyon ve faiz oranlarının artırılması ihtiyacına ilişkin endişeleri dile getiren bu haftaki Federal Açık Piyasa Komitesi tutanaklarına işaret etti.

Bu arada, 580 milyon dolarlık Bitcoin opsiyonu Cuma günü sona erecek. Düşüşün görünür nedenlerine rağmen, bu opsiyonlar ayıların lehine. Potansiyel olarak 18 Ağustos’ta 140 milyon dolar kâr elde etmeleri mümkün. Ayrıca, Bitcoin üzerindeki aşağı yönlü baskıyı artırarak BTC’nin dip arayışını zorlaştırmaları muhtemel.

Fed tutanakları yatırımcıları kripto piyasasından uzaklaştırdı

Fed Başkanı Jerome Powell 16 Ağustos’ta %2 enflasyon hedefini vurguladı. Bu durum, ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisini Ekim 2007’den bu yana en yüksek seviyesine çıkardı. Bu da yatırımcıları kripto paralar gibi daha riskli varlıklardan uzaklaştırdı. Ayrıca, nakit pozisyonları ve böyle bir senaryoya hazırlıklı olan şirketler lehine hareket etmesine yol açtı.

Özellikle Bitcoin, Fed tutanaklarının açıklanmasından önce 29.000 dolara kadar düştü. Tutanakların ardından 10 yıllık getirisi yükseldi. Ayrıca, Fed’in enflasyonu kontrol etme kabiliyetine ilişkin şüpheciliğe işaret etti. Bunlara rağmen, tutanakların etkisi sınırlı kaldı. Fiyat düşüşünün kesin nedenleri belirsizliğini korusa da, BTC’nin 18 Ağustos’ta haftalık opsiyonların sona ermesinin ardından trendini tersine çevirme olasılığı var.

Bitcoin boğaları yanlış bahse girdi!

8 Ağustos ve 9 Ağustos arasında Bitcoin fiyatı kısa bir süreliğine 29.700 dolar seviyesini aştı. Bu da opsiyon sözleşmeleri kullanan traderlar arasında iyimserliğe yol açtı.

Deribit Bitcoin opsiyonları 18 Ağustos için toplam açık faiz. Kaynak: Deribit

0,57 put/call oranı, 365 milyon dolarlık call (buy) opsiyonu ile 205 milyon dolarlık put (sell) opsiyonu arasındaki açık faiz farkını yansıtıyor. Ancak, boğalar 29.000 doların altına düşen son fiyatla sürpriz bir şekilde yakalandılar. Bu yüzden, sonuç 570 milyon dolarlık toplam açık faizden daha düşük olacaktır.

BTC opsiyonları için en olası üç senaryo

Örneğin, Bitcoin’in fiyatı 18 Ağustos TSİ 11’de 28.400 dolardan işlem görürse, yalnızca 3 milyon dolar değerinde call opsiyonu hesaba katılacak. Bu ayrım, Bitcoin’i 27.000 dolar veya 28.000 dolardan satın alma hakkının, BTC’nin vade sonunda bu seviyelerin altında işlem görmesi halinde geçersiz hale gelmesinden kaynaklanıyor.

Aşağıda, mevcut BTC fiyat hareketine dayanan en olası üç senaryo yer alıyor. Call (buy) ve put (sell) enstrümanları için 18 Ağustos’ta mevcut olan opsiyon sözleşmelerinin sayısı vade sonu fiyatına bağlı olarak değişiyor. Her iki tarafın lehine olan dengesizlik teorik kârı oluşturuyor:

  • 26.000 dolar ile 28.000 dolar arasında: 100 call kontratına karşılık 5.300 put kontratı. Net sonuç 140 milyon dolar ile put (sell) enstrümanlarının lehine.
  • 28.000 dolar ile 28.500 dolar arasında: 100 call’a karşı 3.900 put. Net sonuç 60 milyon dolar ile put (sell) enstrümanlarının lehine.
  • 28.500 dolar ile 29.500 dolar arasında: 600 call’a karşı 1.300 put. Net sonuç 20 milyon dolar ile put (sell) enstrümanlarının lehine.
Bitcoin

Bitcoin ayılarının avantajlarını korumaları muhtemel

Yatırımcılar arasında, merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına almak için attığı adımlar nedeniyle yaklaşan ekonomik yavaşlamaya ilişkin artan endişeler göz önüne alındığında, Bitcoin ayılarının avantajlarını korumaları muhtemel. Bu eğilim Cuma günü sona erecek olan vade ile sınırlı değil. Ayrıca, BTC boğalarının birincil kısa vadeli hedefi olan spot ETF’nin onaylanma şansı oldukça zayıf. Bu yüzden, ayı eğiliminin devam etmesi bekleniyor.

Sonuç olarak, boğa tarafında olanlar kendilerini zor bir noktada buluyor. Call (buy) opsiyonlarının başarısı Bitcoin’in vade sonu fiyatının 28.500 doların üzerine çıkmasına bağlı. Ayıların 140 milyon dolarlık olumlu bir sonuçla uzaklaşabileceği en olası senaryo, Bitcoin fiyatında daha fazla düzeltme potansiyeli olduğunu gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1