Yargıcın Terra Davasında XRP Hakkında Söyledikleri Aslında Ne Anlama Geliyor? Ripple Avukatı Konuştu!

Dün akşam saatlerinde ABD’li Jed Rakoff tarafından yapılan açıklamada SEC’in Terraform Labs ve Do Kwon hakkında açtığı davanın devam edeceği duyurulmuştu.

Rakoff, açıklamasında ayrıca Ripple ile SEC arasındaki davaya da değinmiş ve bu davada yargıç Torres tarafından alınan ve XRP’nin borsalarda satıldığında menkul kıymet olmadığını ilan ettiği kararın yanlış olduğunu savunmuştu. Rakoff, borsalar veya kurumsal satışlar arasında menkul kıymet olma açısından bir fark bulunmadığını söylemişti.

Bir kripto para avukatı ve eski CFTC çalışanı olan Mike Selig, Twitter’da Yargıç Rakoff’un kararının “SEC için kötü” olduğu ve kripto para dünyasında netlik için neden yasaya ihtiyaç duyulduğunu gösterdiği yorumunda bulundu.

Selig ayrıca Rakoff’un kararında kripto paraların yatırım sözleşmesi olmadığını söylediğini ve bunun da SEC için kötü olduğunu savundu.

Selig ayrıca, Yargıç Rakoff’un kripto varlıkların birincil ve ikincil satışları arasında ayrım yapmadığına ve bunun token satışlarını içeren diğer davalar için etkileri olabileceğine dikkat çekti.

Ripple Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty, Yargıç Rakoff’un Kararını Değerlendirdi: “Gereksiz, Kafa Karıştırıcı, Bağlayıcı Değil”

Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty de Twitter’da karara tepki göstererek kararda Ripple’ın davasını desteklediğini söylediği bazı noktaların altını çizdi.

Alderoty de Rakoff’un yaptığı açıklamasında kripto paraların menkul kıymet olmadığını söylemesine dikkat çekti.

Ayrıca, bir tokenin yatırım sözleşmesi olması için sözleşme tarafları arasında bir anlaşma olması gerektiğini ve diğer haklar ve vaatlerle birbirine karıştırılmamış tokenlerin tek başına menkul kıymet olmadığını söyledi. Alderoty, yargıç Rakoff’un Ripple kararına ilişkin yorumunun “gereksiz, kafa karıştırıcı ve bağlayıcı olmadığını” da sözlerine ekledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4